Wysłany: 2011-07-12, 16:23 tył strasznie pływa po drodze
witam
dziś wracając z pracy zacząłem się bawić bo położyli nowy dywanik
i zauważyłem że jadąc wężykiem tył zachowuje się jakbym miał 2 oś także skrętną tak jak przód, czyli jak skręcę w prawo szybko to tył jakby zostawał chwile jeszcze na tamtym starym torze jazdy i później dopiero ciągnął za przodem ... ;/
to będzie wina wybitych tulejek na belce tylnej oraz wybitych poduszek
tylnych amortyzatorów ?
czy może mi się coś tam pokiełbasiło innego ?
jak to co obstawiam to zaraz się tu zakupi jakieś poliuretany na tylną belkę ;D
a poduszki się zmieni przy zakładaniu gwintu
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2011-07-12, 16:26
Tuleje na belce... Też mam wybite i tył mi "pływa" po drodze... Kładłem się pod samochód i ich widok nie jest najładniejszy... Co najgorsze nie mam czasu ich wymienić...
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-07-12, 19:27
popatrz na tulejki i noga poruszaj kolem jak sa wybite to moze byc widac a najlepeij jakbys podniosl caly tyl...tuleje albo lozyska innej opcji chyba nie ma
U mnie po przejechaniu przez studzienki w drodze tylem trzepalo na boki. Kiwal sie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-07-12, 22:58
zeniTh, najpewniej tuleje. Jak się tłuką to sprawa już oczywista, jeśli nie - pobujaj autem z tyłu na boki i poproś kogoś doświadczonego o ocenę, po ruchach koła względem nadwozia doświadczona osoba łatwo pozna że sa wybite.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-07-13, 13:24
Hormon napisał/a:
Zresztą słychać by było stuki w aucie.
Niekoniecznie....ja mam wybite tuleje i nic nie stuka. Dopiero jak auto jest na podnośniku i się tulejki podważa łomem, w tedy a i owszem.....widać luzy, ale w czasie jazdy, jeszcze się nie tłuką.
Paweł J., u mnie tez nie stukalo ale kolysalo i bujalo
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Hormon, widzisz, przez mój temat, to Ty musisz jechać i sprawdzać auto xD
ja nawet nie sprawdzam bo czy tak czy tak muszę wymienić te tulejki, tylko się chciałem upewnić czy to bujanie jest przez tulejki ;P
ale pewnie teraz zainwestuje w poliuretany i to nie czerwone a żółte
poliuretan jak najbardziej,ale jeśli nie używasz auta wyczynowo to żółte sobie odpuść.Starczą Ci czerwone i też na lata będziesz miał spokój.Jak jest za sztywno,twardo to też nie dobrze bo wszystko idzie na budę.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-07-13, 21:09
zeniTh napisał/a:
Hormon, widzisz, przez mój temat, to Ty musisz jechać i sprawdzać auto xD
ja nawet nie sprawdzam bo czy tak czy tak muszę wymienić te tulejki, tylko się chciałem upewnić czy to bujanie jest przez tulejki ;P
A bo ty to zawsze coś popsujesz .
A tak serio to od nie dawna zaczęło mi zarzucać tyłem na zakrętach.
poliuretan jak najbardziej,ale jeśli nie używasz auta wyczynowo to żółte sobie odpuść.Starczą Ci czerwone
mówisz ? ale z tego co wiem to żółte są najodpowiedniejsze do dobrej gleby, a na dniach zawita gwint i nie zamierzam nim jeździć wysoko jak na serii, tylko po to jest gwint żeby nim kręcić ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum