Wysłany: 2010-05-30, 16:31 Problem z vento 1992 - nie zapala
Witam mam problem z moim vento. od jakichs 2 tygodni mialem problemy rano z jego uruchomieniem mimo podgrzewannia swiec samochod mi gasl ale jak troche pokrecilem kluczykiem to po jakims czasie zapalal...troche chodzil z poczatku nierownomiernie ale jak sie rozgrzal to wszystko wracalo do normy. I rozgrzany palil juz spokojnie bez problemu. Zreszta raz zapapal na zimno a raz nie a czasem jak zosyawilem go na jakies 2 -3 h to nie mogl zapalic. Wczoraj juz w ogole mi nie zapalil wiec zaholowalem go do wrsztau. podejrzewalem ze to swiece i mialem je wymienic ale z braku czasu dopiero wczoraj sie tym zainteresowalem. W warsztacie powiedzieli mi bez odkrecania swiec ze prad nie dochodzi do nich mi mo iz akumulator jest ok i wszytskie kontrolki swieca pozniej probowalismy go na krotko odpalic ale nic i swteirdzili znowu ze paliwa nie podaje mimo ze paliwo w baku na pewno jest. Ostataecznie nie przekonany do nich wzialem samochod spowrotem i zaprowadzilem do innego warsztatu.
Co to może być? od razu mowie ze jestem troche zielony ale ciekawi mnie co zasugerujecie.
Jutro jak bede cos wiedzial to napisze co to jest
bez świec żarowych też musi zapalić tymbardziej przy takich temperatórach .
Podejrzenie pada na pąpe albo na samą regulacje kąta wtrysku.
Ktoś kto ogarnia\ troche vaga powinien ci to zdjagnozować bez problemu.
W warsztacie powiedzieli mi bez odkrecania swiec ze prad nie dochodzi do nich mi mo iz akumulator jest ok i wszytskie kontrolki swieca pozniej probowalismy go na krotko odpalic ale nic i swteirdzili znowu ze paliwa nie podaje mimo ze paliwo w baku na pewno jest.
rzeznicy
Zrob zdjecie silnika bo nie wiadomo czy masz TDI po przeszczepie czy TD czy zwykle D
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
A moze filtr paliwa ma tyle syfu w sobie ze juz ledwo daje paliwo?? Przyczyn moze byc milion, mogl sie jakis kabelek przetrzec i przerywa sygnal do pompy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum