Wysłany: 2006-11-18, 16:58 starcie z betonowym słupkiem
Moje Vento miało dziś podczas cofania starcie z betonowym słupkiem - teoretycznie wygrało - słupek się ugiął, zanim się jednak poddał pogiął mi podstępnie tylny zderzak i rozerwał taką plastikową osłonę pod kufrem. Mam pytanie w związku z tą osłoną - szukałem w internecie i nigdzie nie widziałem takiej osłony - czy będę musiał kupić oryginalną? Czy spełnia jakieś ważne zadanie, czy jakiś czas moge śmiało jeździć bez tego plastiku?
Ja w niego nie walnąłem - to on podstępnie czekał tam na mnie długie lata aby zdradliwie wykorzystać chwilę mojej słabości - ale poniósł zasłużoną karę i teraz leży przewrócony - żaden słupek - choćby żelbetonowy nie powstrzyma mojego Vento:)
Spójrz na obrazek spyra i podaj numer z tego obrazka, to będziemy wiedzieli
he he, no właśnie cały bajer polega na tym że nie ma tej części na obrazku, ani nigdzie w necie. Chyba poprzedni właściciel był konstruktorem-amatorem i sam sobie taką osłonę przykręcił...
Chyba już wiem o jaką się rozchodzi;) Duży kawał plastiku ? ;P
No dokładnie - duży kawał plastiku z wytłoczeniami przykręcony do podłogi - jak wyszedłem z auta to nawet się przez chwilę przeraziłem że to podłoga kufra mi odpadła:)
No niestety Spyro, widze że nie załapałes o co chodzi acetylen, pisze tu o plastikowej osłonie, coś takiego jak pod silnikiem mają autka, to takie coś też było kiedyś montowane w Ventce
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-11-19, 13:30
Normalnie jak będę dzisiaj jechał autkiem to luknę pod spód Nawet nie wiedziałem że jest coś takiego... Zresztą może ja już nie mam, bo jak miałem obniżoną zawiechę to nie raz zgubiłem tłumiki, więc może i tą osłonę
Ja walnąłem tyłkiem jak parkowałem Ale to jest tak że mam krótki garaż i zawsze na styk się mieszczę. No to ten hak zawsze musi walnąć w blachę od garażu, albo w węgiel jak jestem u ojca na wiosce
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum