Wysłany: 2010-07-25, 21:15 Kolejna niewiadoma rzecz w vento
Witajcie. Czy ktoś wie co to takiego jest?
Jest to kolejna rzecz którą znalazłem w moim świeżo nabytym autku. Tym razem w schowku znalazłem taki właśnie jakby plastikowy haczyk na jasnym sznureczku... Z góry dziękuję za wszelaką pomoc bo ja nie mam żadnego pomyśłu co to jest i czy to w ogóle jest od auta bo nie ma na tym żadnego loga ani numeru tylko jakaś jedna nic nie znacząca cyfra... Dzięki i pozdrawiam!
Silnik: 1.9 td Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 38 Skąd: polska
Wysłany: 2010-07-30, 19:09
raczej to nie od ventki. podłącze się i zapytam z czystej ciekawości , w bagażniku na górze za blachami w foliowych workach z logo vw siedzą sobie jakieś gąbki, wie ktoś co to jest i po co to tam siedzi??
nie wiem czy dobrze zrozumialem o ktore miejsce chodzi ale to moze byc pompka od centralnego za tymi gabkami powinien byc taki pokrowiec ze sztywnej gabki i w nim wlasnie ta pompka
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-08-03, 18:28
michal__861 napisał/a:
, w bagażniku na górze za blachami w foliowych workach z logo vw siedzą sobie jakieś gąbki, wie ktoś co to jest i po co to tam siedzi??
z lewej str (stojąc za autem) jest pompka centralnego zamka w tym styropianie a z prawej jest styropian w foli ale to nie ma żadnego przeznaczenia chyba. no chyba ze to jest ze jak ci sie ktos oprze o błotnik z tyłu to żeby sie nie wgieła blacha.takie jest moje zdanie
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-08-03, 19:36
panowie te gąbki w budzie są po to by ,po pierwsze tłumiło drgania blach i żebyśmy nie mieli odgłosu jak z puszce podczas jazdy a po drugie po to by zatrzymać w pewnym stopniu przedostawania się wilgoci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum