Te plastikowe w srodku auta? Sa na zatrzaski, wiec sie "wyrywa" do gory, z czuciem oczywiscie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Pamietaj, ze listwa progowa jest dzielona i zeby latwo ja wyjac to po srodku (kolo mocowania na pas bezpieczenstwa) w listwie jest taka zaslepka pod srubokret krzyzakowy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Pamietaj, ze listwa progowa jest dzielona i zeby latwo ja wyjac to po srodku (kolo mocowania na pas bezpieczenstwa) w listwie jest taka zaslepka pod srubokret krzyzakowy.
re: Dzięki za wskazówkę Oczywiście dostosuję się do niej
solex
_________________ solex
nigdy nie kłóć się z głupcem
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-06-16, 20:27
No ok....ale co to da Przecież progi konserwuje się przez zaślepki od spodu podłogi. No chyba ze chcesz wywiercić dziurę i wlać np oleju. A ta część progu pod listwą nie jest narażona na korozję.
Przecież progi konserwuje się przez zaślepki od spodu podłogi.
przecież w progach nie ma takich zaślepek... a jedyne dojdzie do wnętrza progu jest od strony tylnego nadkola na wysokości progów sa 2 zaślepki... sa tez z przodu auta w nadkolu pod plastikowym nadkolem
jedynie przez te zaślepki można dokonać tego zabiegu metoda ciśnieniowa specjalna długa rurką zakończoną dysza z kilkoma otworami na bok
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ale ok....być może się myliłem co do konserwacji od strony dołu
może to ja się mylę ale wydaje mi się ze wskazanymi przez Ciebie Pawełku zaślepkami progu od środka nie da sie zakonserwować ... bardziej juz wzmocnienie to od srodka przy progu (przeglądając Twoje zdjęcia z prac nad konserwacja auta)
te co sa w tylnym nadkolu a na pewno jedna z nich pozwala na wgląd w środek progu ... sprawdzone w zeszłym roku zaglądałem przez nie i poprawiałem konserwacje
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2010-06-17, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-06-17, 20:21
krzeszak napisał/a:
te co sa w tylnym nadkolu a na pewno jedna z nich pozwala na wgląd w środek progu ... sprawdzone w zeszłym roku zaglądałem przez nie i poprawiałem konserwacje
Być może...nie przeczę
Ważne tylko aby te zaślepki były zalepione i nie puszczały bo z progami zrobi się to samo z podłogą gdy gumka puszcza, czyli zgniją, a szkoda aby wzmocnienia przegniły bo przecież to jest konstrukcja auta i nie będzie do czego nawet podłogi przyspawać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum