Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 35 Skąd: Głogów / Wrocław
Wysłany: 2006-06-13, 22:25 pilot do centralnego zamka
podlaczal ktos z was pilot do centralnego zamka?? mam centralny i kolega dal mi pilot + takie male czarne pudeleczko, ktore trzeba niby gdzies wpiac, tylko gdzie??
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-07-02, 12:02
Zależy, jaki masz zamek -pneumatyk, czy elektryczny. Pneumatyk potrzebuje dłuższego impulsu - 3 sek. Nie piszesz, ani jaki zamek, ani jaki sterownik, a to ważne. Vento oryginalnie potrzebuje sterownika wysyłającego impulsy dwoma masami. Jeśli założyć, że masz sterownik odpowiedni, to wystarczy go wpiąć w przewody i ... już. Niestety, musisz wiedzieć, w jakie przewody i zrobić to "na piechotę", producent nie pomyślał o wtyczkach do dodatkowego sterownika. Polecam specjalne plastikowe złączki do wpinania się w przewody - po porostu zaciskasz takie coś na przewodzie, a to samo nacina izolację. Ja osobiście jednak wolę się wlutować, bo to pewne, a wcześniej warto pomyśleć o wciągnięciu ko0szulki termokurczliwej, żeby zaizolować to miejsce.
Moj pilot z centralki, ktora zalozylem sam ma zasieg 100m. Ten ktory dostalem z Vento mial ledwo 5m i to z nowymi bateriami.
Na tym parkingu co jest na filmie, wciskam guzik i robi pik pik bez zadnych trikow z glowa
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum