Silnik: 1.9TD
Wysłany: 2010-05-05, 20:53 Dziwny przypadek z el. Szybami i centralnym zamkiem
Witam serdecznie
Moje vento dopadło dziwne schorzenie, a mianowicie. Posiada centralny zamek i 4x el.szyby wszystko działało idealnie zamek i szyby. Teraz tez działa z tym ze nie tak jak należy. Gdy przekręcę stacyjkę ( włączę zapłon ) słychać jak pompka centrala działa ale niczego nie zamyka (tego wcześniej nie robił) . A szyby elektryczne tylko z przodu opuszczają sie ale sie nie podnoszą(tył działa bez zarzutu) . Po wyłączeniu zapłonu wszystko wraca do normy. podnoszą sie i opuszczają. Gdzie szukać problemu ? Wszystko jest sprawne gdy zapłon nie jest wlączony. Po włączeniu szybki tylko ida w dól a w gore nie ;/
Bezpieczniki sprawdziłem. To jest jakaś drobnostka, ale gdzie jest jej siedziba :/
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-05-05, 23:43
najcześciej jakieś zwarcie lub przełamanie kabli w osłonie gumowejz drzwi kierowcy do słupka, szczególnie przyjrzyj się kabelkowi zielonemu oraz zielonoczerwonemu
Silnik: 1.9TD
Wysłany: 2010-05-06, 14:42
Zrobione ) !
tylne drzwi od strony pasażera były tego powodem. Brązowy kabelek przełamany, a czerwony wypadł z kostki. Czerwony został podlączony,a brązowego potraktowałem taśmą izolacyjną Bo był lekko przełamany Najważniejsze ze działaa i oby jak najmniej takich sytuacji.
Wykorzystam ten temat. Tylna szyba mi nie chodzi (padnięty mechanizm), a znowu szyba od pasażera padnięty jest silniczek. Czy bez problemu podejdzie mi silniczek z tylnej do przedniej ?
_________________ Chodzenie do kościoła świadczy o Tobie , że jesteś katolikiem ? To tak jakby spanie w garażu robiło z Ciebie mechanika...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum