kto wie jak można zwiększyć obroty silnika na zegarze po jakimśczacie jazdy np. godzinie jak stanę przed domem i patrzę na ilość obrotów to zegar wskazuje niespełna 9 tysięcy obrotów ,jak miałem audice 80 to obroty były większe i szybciej jeżdziłem a ten pirun jest mułowaty co zrobić czy się reguluje go komputerem czy tym pokrętłem co się znajduje za pokrywą zaworów proszę o poradę i o pomoc i jeszcze jedno jakie powinny być obroty na jałowym ruchu silnika to jest vento glx bęzyna przerobione na gaz.
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2006-11-25, 21:25
ja mam glx i obroty okolo 9 9.5 tys obrotów a co do zamulenia to same regulowanie gazem raczej ci nic nieda ja bym mu troche zaplonem porencil sam u siebie przyspieszylem i nienazekam a to tylko 1.8 pozdrowienia
[ Dodano: 2006-11-25, 22:27 ]
TO JA ŚMIGAM PRZEZ ORNETĘ KILKA RAZY W ROKU A TAM MIESZKA NO TO SIĘ TERAZ NASTĘPNYM RAZEM JAK BEDE SMIGAŁ DO KĘTRZYNA DO CI DAM ZNAĆ TO SIE STYKNIEMY DZIĘKI ZA INFORMACJĘ DLA I DLA BROWAR1
[ Dodano: 2006-11-25, 22:28 ]
TO JA ŚMIGAM PRZEZ ORNETĘ KILKA RAZY W ROKU A TAM MIESZKA NO TO SIĘ TERAZ NASTĘPNYM RAZEM JAK BEDE SMIGAŁ DO KĘTRZYNA DO CI DAM ZNAĆ TO SIE STYKNIEMY DZIĘKI ZA INFORMACJĘ DLA I DLA BROWAR1
[ Dodano: 2006-11-25, 22:30 ]
DZIĘKI CI JACA ZA PORADĘ I POZDRAWIAM
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2006-11-26, 00:11
zaplonem mozna tylko z umiarem bo wiadomo jak zaberdzo przyspieszysz albo opuznisz moze strzelac i spalanie moze sie pogorszyc moze byc problem z odpaleniem . ja to robilem stopniowo troche raz i rura i tak az do perfekci zmiane bendziesz czul napewno tylko sprubujj klucz 13mm pozdrawiam
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-11-26, 22:10
Z zapłonem to podjechałbym do jakiegos speca, też miałem podobny problemik, długo szukałem odpowiedniego speca, w końcu znalazłem, jak mi ustawil zapłonik to autko zupełnie inaczejzaczęło jeździć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum