Wysłany: 2010-07-06, 17:57 Brak wycieraczek i spryskiwacza
Korzystam gościnnie z komputera, więc jeśli był taki post to proszę o wyrozumiałość. Jestem kilkaset km od domu, na zadupiu. Właśnie przed godziną wsiadłem do ventylka a tu zonk. Brak wycieraczek i spryskiwacza szyb. Pogoda marna, pada, nie sposób podróżować bez widoczności. Doradźcie koledzy gdzie szukać przyczyny. W domku mam nóweczkę włącznik wycieraczek, z oryginału, ale do domku kilkaset km. Mam nadzieję, że to kwestia jakiegoś bezpiecznika. Proszę o pomoc.
No ja na twoim miejscu bym właśnie sprawdził bezpieczniki kiedyś miałem podobną sytuacje ale nie Vento i się okazało że bezpiecznik sobie poszedł do piachu hehe
Ostatnio zmieniony przez kolczyx 2010-07-06, 18:15, w całości zmieniany 1 raz
Problem rozwiązałem przez wymianę bezpiecznika nr 5. Wg schematu skrzynki bezpiecznik nr 5 odpowiada za silnik spryskiwaczy szyby a nr 4 za m.in. silnik wycieraczki ale schemat pobrałem z forum golfa i tam może być ciut inaczej. Tak czy siak dzięki za odpowiedź i pozdrowienia dla wszystkich ventomaniaków. Nie ma to jak ventyl, prosty i niezawodny
Ja tu jeszcze dodam, że miałem podobny przypadek i wcale ni był za to odpowiedzialny bezpiecznik, a przekaźnik, który wypadł ze styków. To tylko tak na przyszłość jak by ktoś szukał innej przyczyny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum