Witam
W desce rozdzielczej mam jakiś silniczek, który wygląda jak jakaś mała turbinka. Troszku hałasuje ( terkocze) co mnie nieco drażni. Czy możecie mi podpowiedzieć co to jest i do czego może służyć ?
Z góry dzięki za pomoc.
Zamontowany jest pod zaznaczoną zaślepką na zdjęciu :
Wentylatorek, który zasysa powietrze i w ten sposób reguluje temperaturę otoczenia. Masz Thermotronic, i stąd ten wentylatorek. Ten typ tak już ma, wszystkim terkocze. Wpisz w szukajce thermotronic, a dowiesz się wszystkiego.
no oczywiście ze jest - musisz rozebrać i zobaczyć
albo inaczej - czy na tej kratce zbiera Ci się czasami kurz? Bo u mnie osiadał i co wytarłem to za parę dni znów go było pełno. Więc tak też można poznać.
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2010-07-16, 21:49, w całości zmieniany 1 raz
Jak już dowiedziałem się co to jest, a w innym poście wyczytałem aby zdemontować, rozebrać i wyczyścić - to tak zrobiłem ... teraz jest zupełnie bezgłośny ... nie spodziewałem się, że w tak małym urządzeniu może się zmieścić taka ilość kurzu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum