Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-10-27, 21:54 Blokowanie się hamulców
Mam niezły problem z hamplami i szukam kogoś kto coś takiego przerabiał więc:
Jak zaczynam jazde rano pedał hamulca wpada głęboko bez oporu i przy podłodze zaczyna hamować normalnie , z czasem pedał staje się coraz twardszy aż robi się bardzo fajnie sztywny jak w nowym aucie niestety przy tym wszystkei 4 koła zaczynają sie nie miłosiernie grzać i auto na 5 sie prawie nie rozpędza ... Zastanawiam się czy nie drożność jednego z przewodów elastycznych mogła spowodować wade na 4 kołach ? Pompa hamulcowa wymieniana układ odpowietrzony tloczki cylinderki prowadnice tulejki wszystko OK Co to może być! ?
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-10-27, 22:05
no dziwna sprawa ale może być że serwo ci pada choć przy nie sprawnym serwo to pedał się robi twardy od razu ,ale jak piszesz że 4 koła się grzeją to podejrzewam że może się nie cofa do końca bolec który wychodzi z serwa do pompki
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-10-28, 14:50
nie wiem a masz ABS może to on tutaj cosik piprzy sprawę ,sprawdż jeszcze przewód podciśnienia co idzie do serwa może przepuszcza i możliwe że takie jaja się dizeją ,a przed zmianą pompki hamulcowej to samo było czy nie jak to się zrobiło po wymianie pompki to może i ona jeszcze cosik zawala że takie jaja sa z heblami
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-11-08, 22:50
Dla potomnych nie każda pompa pasuje pod każde serwo Wstawiłem to z którym kupiłem pompkę i jest gitara to znaczy nie blokuje a do gitary to jeszcze sporo brakuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum