Witam! Mam problem z zimnym silnikiem vw vento 1.8 66kw. po odpaleniu zapłonu i przejechaniu kilkudziesięciu metrow silnik pracuje nierowno i gasnie.wymienilem przewody i świece i nic to nie dało.ponadto w czasie jazdy szarpie,zarówno na gazie(posiada inst. gazową) jak i na benzynie.po nagrzaniu silnika chodzi jak złoto.Proszę o poradę!!
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2006-11-30, 18:03
wyreguluj zaplon ja stawiam nato . jak nieruwno pracuje to tylko zaplon wez 13mm klucz popusc srubke belikatnie i przekrąc w strone paska albo odwrotnie ale to mają byc male ruchy minimalne i tak kombinuj az bendzie dobrze .
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-01, 00:06
jaca napisał/a:
albo kopulka jest stara
No jasne że kopułka no i palec oczywiście, WYmień to jak najszybciej,wydasz na to razem jakieś 20-30 zł, polecam firmę EPS, bardzo tanie a dobre jakościowo...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2006-12-01, 21:00
A u mnie jest podobnie ale...gdy odpalę na benzynie po dłużśżym postoju to tak jakby lekko nierówno chodził...gdy obrotomierz zbliża się do 2 tys(na benzynie) jest to najbardziej zauważlne powyżej 2 tys niebardzo. Przy 2 tys prawie drży samochód. po kilkunastu sekundach lub po 2-3 przy lekkich gazówkach wszystko wraca do normy. Za to na gazie nie ma problemu(po odpaleniu na B i przerzuceniu na G). Nawet zaraz po odpaleniu znowu przerzucę na benzynę jest ok,,,i bądź tu mądry. Ktoś może wie co to może być???
ten pierwszy obiaw miałem. Nawet mało co się nie zabiłem, bo doatkowo mi gasł na nierozgrzanym silniku. Ponieważ byłem świadom awarii, więc jak jakiś emert (bez obrazy) z syrenką czekałem min 5 min żeby choć trochę się silnik rozgrzał. Jednak jak to w życiu bywa czasem inaczej. Więc raz mi zgasł na światłach,raz na prostej a raz na zakręcie
w pierwszej chwili nie usłyszałem ....... rozmawiałem
i strasznie mnie zaskoczyło jak poczułem narazstajcy opór kierownicy (powolne wył. się wspomagania) Odwaliłem taki skręt, że wylądowałem prawie na przeciwnym pasie. Całe szczęście z przeciwka kierowca był dośc dalego (na ironię też VW)
Kopułkę wymieniłem, świece też było git do tej zimy. Teraz mam nierównomieną pracę silnika przez jakieś pierwsze minuty jazdy - pracy. Jak się rozgrzeje nie ma problemu.
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2007-01-11, 20:09
ja bym pojechal na komputer , podpiac i sprawdzic i bedzie wiadomo
szamanow mechanikow jest duzo gdybaja i kase biora a moze jakis czujnik albo inna *^%#$*&$ ........
a tak bedziesz wiedzial na pewno
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum