Wysłany: 2010-08-12, 10:06 Podswietlenie pokretel nawiewów za 4zl ;]
Wiec tak wczoraj znalazłem w garażu mała listwę z trzema diodami led, a ze nie mam podświetlenia pokręteł nawiewów to chciałem pokombinować
Wystarczyło odkręcić nawiewy i w pajączka (tego przeźroczystego przewodzącego światło wcisnąć taka listwę i podłączyć ja pod kostkę podświetlenia a jak nie to do przewodów z radia lub zapalniczki, należy tez pamiętać o dokładnym wyczyszczeniu wszystkich tych plastików co przewodzą światło.
Tak nie znajdzie ale w każdym Lepszym elektronicznym sklepie taka listwa kosztuje od 4 do 6zl
jak znajdę jakieś zaciemnione miejcie to będzie fotka a jak nie to dopiero wieczorem.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-08-12, 10:34
No to jak trzeba czekać na zaciemnienie to wg mnie nie jest to do końca dobry efekt Powinno być widoczne także w dzień to podświetlenie Ja się posiłkowałem przy odnawianiu podświetleń gadżetami (też niedrogimi) stąd:
http://forum.vwvento.org/...pod%B6wietlenie
Co prawda drożej niż 4 zł ale efekt widoczny w dzień
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-08-12, 11:26
Nie neguje Twojego rozwiązania, na pewno ładnie wygląda i lepiej świeci niż słabiutka seryjna żaróweczka
przemus_40vol napisał/a:
jeżeli podświetlenie widać w dzień to w nocy pewnie bije po oczach a ja nie lubię takiej choinki
Przecież jest regulacja podświetlenia i ta przy włączniku świateł i na każdym zakupionym zestawie jest taki mały potencjometr to wyregulowania ostrości
przemus_40vol napisał/a:
jak na koszt 4zl to i tak dobre rozwiązanie :p
No czekam na fotki
przemus_40vol napisał/a:
cinek82 nie wiesz czy uda mi się wsadzić taka listwę do podświetlenia licznika? długość takiego paska do 4-5cm
NA pewno będzie to za krótkie i pewnie będzie gorszy efekt niż ze standardowych żaróweczek + tej listewki zielonej która jest tam oryginalnie. Nie wiem dokładnie jaka jest długość tej listwy z podświetlenia licznika ale jest to na pewno więcej niż 4-5 cm
Przecież jest regulacja podświetlenia i ta przy włączniku świateł i na każdym zakupionym zestawie jest taki mały potencjometr to wyregulowania ostrości
a to chyba ze jest regulacja osobna do nawiewów w tym zestawie
cinek82 napisał/a:
NA pewno będzie to za krótkie i pewnie będzie gorszy efekt niż ze standardowych żaróweczek + tej listewki zielonej która jest tam oryginalnie. Nie wiem dokładnie jaka jest długość tej listwy z podświetlenia licznika ale jest to na pewno więcej niż 4-5 cm
dzięki sa jeszcze dłuższe listwy tylko boje sie ze będzie nierównomierne podświetlenie...
Silnik: 1.8 GL 75KM Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 19 Cze 2010 Posty: 32 Skąd: Kasina Wielka
Wysłany: 2010-08-17, 21:04
ale mnie razi....
ten przełącznik gaz/benzyna
no nie wiem.... w serii to w serii. powiedziałem że tak ma być bo tak widziałem to podświetlenie i tak zrobiłem. ale nie lepiej wygląda jak jest ładne przejście z czerwieni poprzez czerń skończywszy na niebieskim??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum