Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2010-08-20, 03:04 Wolne Odpalanie Stron Mozilla FireFox
Witam . Mam problem z moja mozilla.. Posiadam system SP3 z jakimis tam ingenercjami.. Mam mozile wersje 3.6.8 . Strasznie wolno laduja mi sie strony.. FF obciaza strasznie procesor. Czym to moze byc spowodowane? Kto z was uzywa mozilli i ma podobne problemy??
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2010-08-20, 23:00
Wgrałem czysty system Xp service pack 3. Wszystkie sterowniki itp i nadal to samo. Firefox strasznie obciąża procesor.. Odpale kilka zakładek i jest masakra:( . Moze ktos sprawdzic jak u niego chodzi mozilla i jesli chodzi dobrze prosze o wersje ktorej uzywa bo mnie szlak trafi. Aktualnie mam otwarte tylko forum i obciazenie procesora 100%. FF uzywa 115 140K pamieci
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-08-21, 08:15
U mnie bez FF jest obciążenie procesora oscylujące 0-18%. Siedząc na forum jest tak samo. Jedynie jak otwieram zakładki (nowe strony) lub przesuwam suwakiem to w tedy skacze dość drastycznie nawet do 90-100% ale nie wyczuwam zamulenia.
skąd masz pewność, że to FF
Zobacz w menedżerze zadań, jaki proces tak na prawdę obciąża procesor. ja kiedyś miałem identyczny problem jak Ty, ale nie na FF, tylko na IE (ver. 6). Wszystko chodziło elegancko, dopóki nie włączyłem przeglądarki. Gdy ją odpaliłem, od razu komp taką zamułę dostawał, że szok. A przyczyną był proces svchost, który kilkukrotnie jest w systemie uruchomiony. Z tym jakieś aktualizacje się łączą, i coś się popierniczyło, że od razu przez to procesor obciążony był. Jak proces ten zakończyłem (ręcznie), explorer się zrestartował sam i wszystko wracało do normy. Wiem, że później formata robiłem i już tego problemu nie miałem, ale dlaczego tak się stało, tego to już nie wiem...
Wysłany: 2010-08-22, 01:16
[quote="sebastian"]
dikus14 napisał/a:
FF obciaza strasznie procesor
skąd masz pewność, że to FF
No bo bez przegladarki komputer ma obciazanie procesora 0-8% a jak wlacze mozille to juz 95-100% i zwiechy. Przyspieszyłem mozille sposobami z internetu i nadal lipa.. Wiec pożegnałem sie z mozilla Firefox;) Przeniosłem sie na Opere 10 i polecam:) A mozilla zostanie tylko do ogladania filmow na youtube i seans24:P Dzieki wszytskim za cene uwagi. Uwazam ze mozna zamknąc temat:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum