Silnik: 2.0 2E Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 103 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2010-08-26, 19:17 kabel do diagnostyki auta
Witam,
chcę zakupić kabelek, dzięki któremu mógłbym podłączyć auto pod laptopa i odczytywać oraz kasować błędy. Poczytałem trochę o tym na forach i dalej nic nie wiem. Piszą coś o jakichś szynach, KKL, CAN, a ja nic nie kumam
Więc może znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która wytłumaczy mi- prostemu chłopu, jaki kabel ma kupić
Dodam, że potrzebuję kabelka do diagnostyki swojego Vento (gniazdo OBD I) oraz do Cordoby z 2003 roku (tam z tego co widziałem jest OBD II).
Będę bardzo wdzięczny, jeśli mi ktoś napisze który kabel i program będzie obsługiwał oba auta (domyślam się, że będzie potrzebna przejściówka z OBDII na OBDI)
pozdrawiam
dzięki któremu mógłbym podłączyć auto pod laptopa i odczytywać oraz kasować błędy.
speedy gonzales napisał/a:
Bo ja nie rozumiem, czym różni się kabel za 35zł
od kabla za 100zł
Dobre pytanie
Ja się przy okazji podłączę, co kupić, by tak jak kolega napisał robić to, co ów napisane, oraz modyfikować różne funkcje, zmieniać kody EEPROM, ustawienia w liczniku, moduł komfortu itp.
dzięki któremu mógłbym podłączyć auto pod laptopa i odczytywać oraz kasować błędy.
kabelek za 35 spokojnie wystarczy
Bo ja nie rozumiem, czym różni się kabel za 35zł
wykonaniem
od kabla za 100zł
wykonanie
Ja się przy okazji podłączę, co kupić, by tak jak kolega napisał robić to, co ów napisane, oraz modyfikować różne funkcje, zmieniać kody EEPROM, ustawienia w liczniku, moduł komfortu itp.
od razu grubo za 35 z EEPROM to odradzam takie zabawy w zmienianie chodź przez zaden z tych kabelków EEPROMU nie zmienicie tylko ustawienia zmieniać się da pozdro
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2010-08-28, 00:23, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum