Wysłany: 2006-11-28, 17:24 GDZIE JEST CZUJNIK PREDKOSCI ??
WITAM MIANOWICE MOJ PROBLEM POLEGA NA PREDKOSCIOMIERZU ! DO TEJ PORY WBYLO WSZYSTKO OK ALE OSTATNIO ZERWALO MI SIE ZABEZPIECZENIE LINKI SPRZEGLA ! ZABEZPIECZENIE SOBIE DOROBILEM WSZYSTKO OK ! ZMIENIL MI SIE SKOK PEDALA SPRZEGLA JAK WCISKAM TO WCHODZI LZEJ NIZ POPRZEDNIO i OD TEGO MOMENTU WARJUJE PREDKOSCIOMIEZ !! WIEC MAM MALE PYTANKO CZY NP JAK ZAKLADAM ZE SLIZGA MI SIE SPRZEGLO TO MA TO WPLYW NA PREDKOSCIOMIEZ ??
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-11-28, 23:58
Dokłądnie przy ślizgającym się sprzęgle wariuje obrotomierz (przechodziłem to), a o wariującym prędkościomierzu nie słyszałem, szczególnie że w Vento jest to rozwiązane elektronicznie!
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-11-29, 17:16
Napisz dokładnie co sie dzieje z tym prędkościomierzem, bo to jest bardzo, ale to bardzo dziwne, bo w Vento niema żadnych linek tylko jest to elektroniczne... Może jakieś przepięcie w okolicach licznika, albo może wskazówka o coś wadzi, nic innego nie przychodzi mi do głowy. Robiłeś coś ostatnio przy zegarach?
witam!!!
problem sie zaczol kiedy zerwala mi sie blaszka zabezpieczajaca linke sprzekla !! to bylo poza domem. wiec na szybkiego zalozylem linke (bez humy i tej blaszki) o taki rowek nio i przejechalem tak moze z 10 km pedal sprzegla lzej sie wciskalo. ostatnio zalozylem nowa blaszke zabezpieczajaca linkie nio i zaczelem jezdzic, predkosciomiez zaczol wariowac jak ruszam z miejsca to stoi w miejscu i po jakims czasie dopiero wskazowka idzie wyzej ja jade np.80km/h a na liczniku 40km/h . dodaje ze licznik km obrotomiez dziala poprawnie!!! jeszcze sprobuje wykonac jeden manewr tam gdzie jest guma i blaszka zabezpieczajaca linke przy skrzyni podloze cos zeby zmienil sie skok linki. nie wiem czy ma cos to wspolnego z sprzeglem ale od tegop zaczely sie problemy!! jednym slowem dzisiaj sie juz wku... zalamka totalna nie moge sobie z tymporadzic
[ Dodano: 2006-11-29, 20:26 ]
jeszcze jedno pytanko jakie sa obiawy jak sie slizga sprzeglo ?
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2006-11-29, 20:40
sprzenglo niema nic wspulnego prawdopodobnie moze ci trybik sie rozwalil jest z plastiku spradz poziom oleju w skrzyni a jedna srubka i czujnik na wierzchu
Zobacz czy jest wszystko ok z licznikiem. Mialem taki przypadek ze wariowal mi wskaznik temp. Okazalo sie ze w srodku jest wychaczona wskazowka i dziala niepoprawnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum