Pomógł: 7 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Maj 2006 Posty: 101 Skąd: Leżajsk
Wysłany: 2006-12-08, 11:43
Przełącznik sprawdzić to jedna sprawa, ale dodatkowo sprawdzić można przekaźnik bo w nim jest układ elektroniczny do regulacji prędkości wycieraczek i do przerywania. A może po prostu jakiś przewód nie łączy.
żeby zmienić przełącznik wicieraczek trzeba zdjąć kierownicę a przekażnik dokładnie nie pamiętam ale to któryś z tych po prawej stronie jak otworzysz deskę z bezpiecznikami najlepiej włącz wycieraczki i wyciagaj je po kolei wkońc kiedyś przestaną chodzić
Silnik: 1Z Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 27 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: piekary śl
Wysłany: 2006-12-10, 21:04
OSI może zdjęcie samego przekaźnika pomoże ci go znaleźć. znalazłem też schemat wyprowadzeń. co do samej usterki kiedyś miałem taki problem w golfie 1. do przekaźnika dostała się wilgoć i zaśniedziały ścieżki drukowane płytki elektronicznej. pomogło samo wyczyszczenie ale czasem mogą pojawić się zimne luty. wystarczy wtedy wszystkie jeszcze raz przelutować.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-11, 23:01
Gavel napisał/a:
ciekawe czy da się go jakoś naprawić
nie ma sensu, za 30-50 kupisz używę na allegro a za 100 nówkę w zamienniku, ale nie polecam, bo mi zamiennik wytrzymał trochę ponad rok i kupiłem na allegro oryginalesa, który nawet lepiej chodzi jak nowy zamiennik.
Wysłany: 2006-12-12, 13:27
noi problem rozwiązany, oczywiscie dzieki wam, nieuwiezycie jaka to błacha sprawa była, kiedys grzebałem ze szwagrem przy kostce od alarmu, i przy okazji wypadł nam przekaznik i szwagier go wcisnał tam gdzie mu pasowało, dzieki fotka wiedziałem który to dokładnie jest i wystarczyło przełozyc, i wyszło na to ze bez przekaznika chodzi tylko najszybszy bieg, dzieki wielkie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum