Jutro mam zamiar wyjąć cały środek i zabezpieczyć go Spodu jeszcze nie konserwowałem ale też mam zamiar tylko dzień lub dwa później bo nie mam zbytnio innej możliwości
Proszę o poradę jak najlepiej i czym to zrobić?
Ile warstw? Jaki podkład zastosować jeśli wyczyszczę rdze do blachy?
Czy nic sie nie stanie jak wiertarką bede czyścił rdze oczywiście z odpowiednią nakładką? Środek się przez to pobrudzi?
Z góry dzięki za pomoc będe robił to pierwszy raz stąd te pytania
Silnik: 1.8 ADZ +GAZ Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 414 Skąd: z centrum :P
Wysłany: 2010-09-21, 18:49
środek sie przez to zabrudzi od zewnatrz czy od wewnatrz chcesz konserwowac
ja jestem w trakcie konserwacji kupiłem sobie mase uszczelniajaca boll, środek do konserwacji razem z pistoletem tez boll, i baranka do progów tez boll do tego podkład "czerwony" nobilesa. Zaczałem od rozebrania środka i najpierw w srodku wszystko wysprzatałem znalazłem 2 wgniecenia to je wypukałem i zamalowałem podkładem a potem zwykła czarna farba( bo uwazam ze jak podłoga zdrowa to nie ma co nawalac ton konserwacji od srodka tym bardziej ze mam jasna tapicerke i nie chciałbym zeby mi gdzies jakas plama sie pojawiła od środka do konserwacji ktory nie zastyga na dobre) potem przeszedłem do strony zewnetrznej wczesniejsze wgniotki wyczyscilem wiertarka z taka druciana nakładka do gołej blachy odtłuściłem na to podkład masa uszczelniajaca i na to boll konserwacja i tak po całej podłodze : ] najwiekszy ból to sciagniecie baku paliwa na ktore sie uparlem ale wszystko sie da rade zrobic
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-09-21, 19:52
arek07 napisał/a:
wyczyszczę rdze do blachy?
To nie jest tak hop-siup. Jeśli widzisz rudzielca to niestety na 90% stawiam że po obczyszczeniu zostanie dziura.
Moja rada....wywal wszystkie gumowe żaślepki, jeśli w miejscach po nich będzie rudy to wyczyść i zapaciaj konserwacją, poczekaj kilkanaście minut aż konserwacja lekko przyschnie i wciśniej te gumki i zabezpiecz je całe z obu stron a potem całą podłogę i śmigaj długo. Ja tak zrobiłem 2 lata temu i podłoga jak dzwon za to wcześniej dorobiłem się kilku dziurek i miałem problemy z wilgocią. Wczesniej robiłem to zwykłym stalochronek a teraz masą do zabezpieczeń podwozia firmy APP pod pędzel, w takiej puszcze
Osobiście uważasz że przy podłodze nie ma co się bawić w odrdzewiacze i utwardzacze, wystarczy czysta-zdrowa blacha i konkretne zabezpieczenie i będzie na dłuuuugo ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum