Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2010-10-06, 21:53
Ja ostatnio coś takiego robiłem Mam centralny zamek ( scyzoryk ) z dokładanymi siłownikami. Zamek podpoiłem żeby był sterowany minusem. Siłownik dodatkowy klapy to slave o mocy 4kg. Jak wiadomo jeden kabelek z centralki, a drugi gdzieś z auta ( w moim przypadku potrzebny był plus, który wziąłem z lampki bagażnika. Początkowo nie chciał otwierać normalnie, jak dociskałem klapę to dawał rade, ale teraz wyregulowałem zamek itp. i wszystko działa jak należy.
W moim przypadku jak na zdjęciu slave jest tak podłączony ze ciągnie za cięgno i jest umieszczony jak na foto. ( ale również może i pchać cięgno ) Jutro jak będę miał chwile to zrobiłbym foto jak narazie foto poglądowe.
1. Siłownik slave 2. Cięgno 3.Kierunek działania slave
Oczywiście klapa otwiera się odrazu, wystarczy tyko "podnieść"
Ostatnio zmieniony przez mateusz_vento 2010-10-06, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2010-10-07, 06:51
No nie powiem, ale w sumie nie tylko bajer dla szpanowania , ale praktyczne to jest nie trzeba nic przekręcać ani "naciskać" tylko "pstryk" i można klapę otworzyć
Silnik: 2.0 ABA Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 78 Skąd: Chełm
Wysłany: 2010-10-09, 11:22
witam, ja mam takie cos w oryginale w swojej ventce, a przycisk do tego mam kolo recznego, kolo schowka. moge Ci pyknac pare foto, ale to męcz mnie na priv - pawek.p@wp.pl. pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum