Witam..
Otoż zostałem nowym posiadaczem Vento 1.8(75 koni). I zauważyłem, iż gdy jade np na 2 biegu dodam gaz puszcze i jeszcze raz depne to obroty silnika rosną a samochod tak jakoś zbytnio nie przyśpiesza;/ Czym to może być spowodowane i jakie mogą być tego koszta? Z góry thx za odpowiedz.
dziwne oznaczenie silnika jak na 1.8 75KM (AAZ)
wygląda na padnięte sprzęgło komplet wydatek rzędu 400-600zl zależy od firmy jaka wybierzesz polecam LUK, Sash,vaelo
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-05, 21:18
tak jak pisza koledzy pisza sprzegło sie slizga.
jak kupowałem ostatnio sprzegło firmy LUK i za komplet(sprzegło,docisk,lożysko) dałem 330zł.
dochodzą do tego jeszcze koszta wymiany czyli koło 300zł.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-10-05, 21:28
Nie straszcie tak chłopaka tymi cenami, może kupi taniej i znajdzie zakład który mu to zrobi za mniejsza kasę. Ja kupiłem kompletne sprzęgło Valeo za 100zł i wymiana 180zł w renomowanym zakładzie w Rzeszowie. No ale to są ceny po znajomości.
Dobrze, że ojciec jest mechanikiem i za darmo mi to zrobi..;D Zawsze to jakiś upust ojciec ma w sklepach motoryzacyjnych. Z góry Thx chlopacy.. Rozbierzemy,zrobimy i napisze rezultaty.;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum