Wysłany: 2010-10-19, 15:44 Wmiana oleju w skrzyni biegów?
Witam od jakiegoś czasu ciężko chodzą mi biegi doczytałem się zeby sprawić poziom oleju w skrzyni,dzisiaj sprawdziłem i jest w normie czyli jak odkręcam śrubę to wycieka ale zdziwił mnie kolor oleju i jego gęstość kolor ma taki rdzawy a olej olej w palcach jest bardzo rzadki:/ i moje pytanie czy wymienić olej w skrzyni czy zostawić ten co jest i czy wymiana możne pomóc w chodzeniu biegów?Z Góry wielkie dzięki za pomoc:)
olej do skrzyni manualnej do vento ma specyfikacje GL4 lub GL4+ ... nigdy GL5 !!
np. olej przekładniowy CASTROL TAF-X 75W-90 ( kilku kolegów ma go zalanego w swoich vntkach i sobie chwalą... podziękowania dla kolegi SLAW 71 za wyjaśnienie tematu w innym wątku forum) lub olej przekładniowy ELF TRANSELF SYN FE 75W 90
wchodzi go jakieś 2- 2,5l
Pozdrawiam!
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
olej do skrzyni manualnej do vento ma specyfikacje GL4 lub GL4+ ... nigdy GL5 !!
np. olej przekładniowy CASTROL TAF-X 75W-90 ( kilku kolegów ma go zalanego w swoich vntkach i sobie chwalą... podziękowania dla kolegi SLAW 71 za wyjaśnienie tematu w innym wątku forum) lub olej przekładniowy ELF TRANSELF SYN FE 75W 90
wchodzi go jakieś 2- 2,5l
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum