Cześć wszystkim dawno nie klikałem ale już nie mogę jeździć bez radia bo szok. Radio strasznie słabo odbiera zajrzałem do wzmacniacza antenowego i nie rozumiem jak on jest zasilany.Prądu przy nim nie było wiec możliwe ze jest jeszcze dobry. Jak on jest zasilany? (bezpieczniki sprawdzone) Po włączeniu ogrzewania szyby odbiór się nie poprawia. dzięki pozdro
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2010-08-08, 08:52
spyro, własnie jak go podłączyłem to zaczął sie grzac i dym sie z niego wydzielał a podłączyłem go najpierw pod zasilanie anteny ze bedzie wlączony tylko jak radio gra a nie pod stałe do + na radio pozniej podłączyłem pod + i to samo bylo a radia naprawde fajnie odbierało
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-08-13, 22:34
stały plus i masa. Ale nie umiem ci napisać pod jakim bezpiecznikiem siedzi . Jeśli nie znajdziesz spalonego bezpiecznika to pociąg mu dodatkowe zasilanie, daleko nie masz stały plus znajdziesz we wtyczce pompki centrala.
A może mi ktoś kumaty podać schemat tego wzmacniacza, bo kupiłem szajs, który mi nie działa, więc samemu coś, jakby się dało, zrobię, i będzie o wiele lepsze niż chinina...
Dziś wyjąłem wtyczkę wzmacniacza idącą od szyby i na kablu wchodzącym blizej zapinki wtyczki (która mocuje wtyczke we wzmacniaczu) była masa a na drugim nic wiec pod drugi podłączyłem + i w odbiorze nic się nie zmieniło. Montuje radio bete i będzie lepiej mam nadzieje. pozdro
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2010-09-04, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
a propo separatora w fabrycznym radiu, wie ktoś może jak on wygląda i czy da się go wylutować i zamontować w niefabrycznym radyjku? (może nie tyle w radiu, co gdzieś na przewodzie antenowym)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum