witam to mój pierwszy post.
mam Vento 1.9tdi i dzis rano ladnie mi odpalił, ale musialem szybko ruszyć, przecignąłem go na 3200 obr na 1 i wtedy gawltownie spadły mu obroty, zaczął przerywać i nie reagował na pedał gazu, wyłączyłem silnik odpaliłem go ponownie i chodził nierówno dalej nie reagując na pedał gazu, ale jak poczekałem 3 minuty i znow go odpaliłem juz było ok, co to mogło być??
wczoraj zrobiłem nim 700 km bez żadnego problemu,
zawiesiła się hydraulika,niedomaga pompa oleju.Nie butuj zimnego tdi-ka ,bo one tego nie lubią.Tdi-ka trzeba użytkować z głową a odwdzięczy się bezawaryjną jazdą,to nie benzyna.
Oj domaga i to bardzo. Przez za duze cisnienie oleju, podwiesza hydraulike. Czyscilem smoka, zawor upuszczajacy cisnienie i g to dalo. Przejde na Motula i zobacze czy jest z tym lepiej.
Ale co drugi 1Z i AFN tak ma wiec nie ma tragedii. Wada fabryczna
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
to byl pierwszy raz kiedy go tak skatowalem i ostatni, a mam pytanie z innej beczki te nowe zarówki H4 OSRAM NIGHT BREAKER Plus 90% beda pasowac do moich lamp w ventylku??
sa to standardowe lampy bez żadnych modyfikacji
Pasowac beda ale nie polecam ich. Mialem i spalily sie po pol roku a roznicy miedzy tungsramami nie widze.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
alexxx304, tak jak napisali moi Szanowni przedmowcy nie butuje sie zimnego silnika bo wlasnie takie efekty mozna sobie zafundowac ( to i tak nic strasznego w porownaniu z innymi usterkami ). Co do zarowek to moge smialo polecic philips blue vision. Daja duzo wiecej swiatla i to barwy bialej. Roznica jest ogromna a jezdzily ze mna te zarowy 2 lata
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum