Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2010-11-12, 12:56 Nie wiem co to i od czego
Witam
Ostatnio znalazłem w aucie Vento 1.9TDI w miejscu gdzie są bezpieczniki wystający kabel dwużyłowy na końcu którego był przylutowany element elektroniczny podobny do kondensatora ale nie ma na sobie żadnej wartości. Potrzebuje ustalić co to jest i od czego, może od alarmu??
Niestety element ten uległ pęknięciu z niewiadomych przyczyn i jego struktura elektroniczna jest uszkodzona (poniżej link do zdjecia)
Jeśli ktoś wiec co to jest i od czego, prosze o informacje
Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2010-11-12, 21:43
No własnie róznie to z tym bywa, wczoraj jak i dzisiaj rano miałem problem z odpaleniem auta. Przekrecałem kluczyk zeby prąd był i zaczynały zegary wariować i coś buczało a po przekręceniu kluczyka dalej wszystko gasło. Dziwne jest to że w tej chwili auto normalnie odpala i jeździ. Druga sprawa to problem z autoalarmem, raz normalnie wszystko działa a raz jest problem tego typu ze alarm sie wyłącza ale nie otwiera drzwi i w drugą strone, alarm sie załącza ale nie zamyka drzwi a przy tym wtedy syrena alarmowa strasznie cicho wydaje sygnały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum