Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2012-09-08, 14:27 Kto powiedział że dupowóz musi mieć cztery kółka ?? moTór
Przedstawiam mój dupowozik jakim jest klasyczny motorek a mianowicie WSK 125. Nie będę dużo pisał bo chyba wszyscy wiedzą że ma 3 biegi i takie tam
Motorek posiada dokumenty, aktualnie jest zarejestrowany, opłacony i z ważnym przeglądem na rok. Tylko siadać i jechać. Rok produkcji niestety troszkę młodszy niż chciałem ale nie jest źle (wyprodukowana w 1978roku). Na motorku ori lakier, silnik też.
Motorek będzie doprowadzony do stanu takiego w jakim wyjechał z fabryki, jeszcze w tym roku coś się zacznie "dziać"
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2012-09-08, 19:57
sebastian napisał/a:
vwkrzysio napisał/a:
wiedzą że ma 3 biegi i takie tam
No nie wszyscy , ale 3 biegi to w która stronę? W przód, czy w tył?
do przodu
Cytat:
vwkrzysio napisał/a:
Motorek będzie doprowadzony do stanu takiego w jakim wyjechał z fabryki, jeszcze w tym roku coś się zacznie "dziać"
no to powodzenia, bo oglądając w tv różne programy tego typu i pokazują ludzie, co z nimi zrobili, odkąd je kupili, to na prawdę pełen szacun
hehehe jak dziś pamietam jak sie taka przewracalismy - bo we trzech na motorze cięzko sie nim kieruje ;p pozniej była "czwórka" ale to niewypał był - brawo za zacięcie - ja go nie mialem i poszła w szrot
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-01-29, 12:21
Kurde, zazdroszczę, bo sam polowałem na WSK z papierem, ale naoglądałem się sporo zwłok za kasę z kosmosu i odpuściłem
Ale widzę w tle, że okolice lampek w klapie się robią To od Ventyla?
vwkrzysio, druciarstwa na tych motorach chyba każdy domowy fachmajster kilka lat temu się uczył. Ogólnie masz egzemplarz do odratowania. Dobra baza (można ze zdjęć wnioskować).
Heh ja też mam M06B3. Moja jest z 84r
Kupiona w 2010
Własnoręcznie remontowana (remontowana, a nie odrestaurowana. Na to przyjdzie jeszcze odpowiedni czas). Kierownica z Bąka (ori znów będzie w tym roku zamontowana), a torba listonosza Oczwiście jest zarejestrowana i ubezpieczona i specjalnie dla niej zrobiłem kat A.
W silniku niewiele robione, Tłok pierścienie etc, ale rozpoławiana jeszcze nigdy nie była. Jest nawet plomba na silniku. Z oryginalnego lakieru już nic nie mogłem odratować. Położona czerń Hondy.
Kilka fotek z zeszłego sezonu .
Na chwilę obecną jest porozbierana i przeglądana (jak każdej zimy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum