Wysłany: 2011-05-03, 21:25 Zegar dawca - czy będą pasować wyświetlacze
Witam,
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem ventyla z 95r. i mam pytanie.
W moich zegarach obecnie mam padnięte wyświetlacze i chciałbym je wymienić. Na allegro znalazłem taki zegar: http://allegro.pl/licznik...1593246879.html, główną rolę przy wyborze to cena, ale wracając do sprawy, czy wyświetlacze będą pasować do mich zegarów? U mnie jest tylko pod obrotomierzem wyświetlana godzina, a ten co chce zakupić wyświetla także kilka innych rzeczy.
Proszę o pomoc i Pozdrawiam.
Sa na pewno 2 a moze nawet 3 rodzaje wyswietlaczy. Jedne sa osadzane na plytce glownej i przykrecane srubami, inne sa lutowane bezposrednio do plyty.
Zastanawiam sie z czego jest ten licznik. Bo ve6 mialy skalowanie do 260
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Mam jeszcze jeden problem.
Znajomy ma na sprzedanie licznik o oznaczeniu: 1H0 919 860 A, a mój licznik w samochodzie ma oznaczenie 1H0 919 860 C, czy czymś się to rożni?
Czy ta literka coś zmienia? Z zewnątrz oba liczniki wyglądają identycznie.
_________________ Śpiesz się powoli
Ostatnio zmieniony przez Mithgar 2011-05-06, 21:49, w całości zmieniany 1 raz
Pewnie to najlepsze rozwiązanie, ale on jest z Gorzowa, a tam mi się nie chce jechać.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy te dalsze numery zaznaczone na czerwone (akurat w jeszcze innych zegarach ) też są ważne, ponieważ słyszałem już różne opinie.
ważne jet tylko jak zakładasz licznik z seata. bo po zmianie na seatowski trzeba pływak w zbiorniku wymienic bo paliwo oszukuje.
Paliwo wskazuje dobrze tylko rezerwa zaczyna sie na samym dole (kreseczka) a przy wylaczonym zaplonie wskazowka spadala jeszcze nizej co mnie irytowalo i przesunalem wskazowke palcem wyzej.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2011-05-08, 12:29
głupoty piszecie - tyle powiem
pływaka nie zmieniałem ani wskazówek nie przestawiałem
rezerwa się zapala, pojeżdżę trochę i 50 litrów wchodzi także wszystko działa plug&play
Mnie ta wskazowka przechodzaca poza skale irytowala i kto glupoty pisze?
Gavel napisał/a:
działa plug&play
Nie liczac masowania kabla od czujnika wkladek ciernych zeby kontrolka recznego nie swiecila sie caly czas.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2011-05-08, 22:25
bradley widać wyraźnie że to zdjęcie jest na wyłączonym zapłonie więc wskazówka ma prawo spaść "poniżej kreski". Na włączonym to nie występuje.
bradley napisał/a:
Nie liczac masowania kabla od czujnika wkladek ciernych zeby kontrolka recznego nie swiecila sie caly czas.
nic takiego nie musiałem robić
Jedyną rzeczą jaką zmieniłem w tych zegarach było wyciągnięcie żaróweczki od postojówek bo mnie osobiście się nie podobała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum