Witam wszystkich bardzo serdecznie..
Otoż mam taki problem, a mianowicie mam butle LPG tam gdzie powinna siedzieć zapasówka i jak zdejmę taka pokrywkę to nie ma tam wskaźnika, który pokazałby ile jest jeszcze w butli gazu;/ W srodku samochodu mam cos takiego: http://allegro.pl/przelacznik-lpg-i1290428276.html Zarówno jak zatankuje za 50zl gazu to raz sie palą wszystkie lampki a raz nie(czasem mrygają). Czy mogę jakoś zrobić, to żeby pokazywało mi w środku ile mi jeszcze zostało tego gazu? Znalazłem, coś takiego na allegro ( http://allegro.pl/wskazni...1304075172.html ) ale po przeczytaniu instrukcji, trzeba mieć ten wskaźnik w butli(którego ja nie mam);/ Więc co zrobić z tym fartem?? Z góry dziekuje za odpowiedz.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-11-03, 13:45
kolego osobiście to poleczł bym podjechać do zaufanego gazownika by doradził co i jaki wskaznik zamontować bo te "rarytasy " z allegro są różne i szkoda twojej kasy ,a tak to zawsze możesz podjechać spowrotem do gazownika na regulację itp
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-11-09, 23:41
Jak masz 1,8 ABS to jak wszystko jest dobrze z silnikiem i ustawieniami LPG to teraz zimą powinien nie więcej niż 10l z haczykiem na setkę spalić (tak u mnie wychodzi)..... przy następnym tankowaniu będziesz wiedział ile możesz przejechać
A tak na serio to lipa tak na czuja jeździć Zagadaj na PW do kolegi sebastiana, On zakładał u siebie w Ventce taki dokupiony wskaźnik to Ci doradzi co kupić
no niestety, musi byc ten wskaźnik, ponieważ ten wskaźnik, co byś chciał założyć działa na zasadzie magnesu - czujkę przykleja się własnie do tego wskaźnika na butli, żeby to poprawnie działało. Tak czy inaczej musisz podjechać do gazowników i podpytać, co z tym zrobić można. Ja sobie to ustrojstwo z allegro chwaliłem. Trzeba było oczywiście najpierw dobrze to ustawić, ale potem elegancko pokazywało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum