Wysłany: 2010-12-30, 20:56 vento 1.9td problem z odpalaniem
witajcie posiadam vento 1.9td z 92 roku i mam problem.
wczoraj rano chciałem odpalić samochód i kręciłem rozrusznikiem 5 sekund i akumulator padł kontrolki zaczeły migać bo stycznik odcinał dopływ prądu zadzwoniłwm do kolegi przyjechał oplem żeby mnie odpalił z lejców podłończyłem przewody i niestety nic nie pomogło rozrusznik nie chciał kręcić kontrolka od świec normalnie się paliła i tak stoi samochód co może być nie tak proszę o pomoc
Kolego mogła spalić się jakaś świeca i przez to może nie odpalić, mi jak odcięło prąd w moim vencie to wyciągnąłem przekaźnik od sterowania silnikiem, włożyłem i odpalił bez problemu, być moze masz ten sam problem co ja miałem, tylko mi po przekręceniu kluczyka nic nie świeciło
odepnij plus w aku, odkręć listwę łączącą świece i sprawdzaj świece każdą osobno łącząc ją jakimś kablem z plusem w akumulatorze jak będzie jak nie iskrzy to znaczy że zjarana PzDr
_________________ nie odwracaj się, póki jeszcze nie wiesz czego potem zechcesz.
świece działają wszystkie. wsadziłem akumulator od kolegi i kręcił ale nie chciał zapalić:( przeczyściłem elektro zawory na pompie i zapalił troszke pochodził i zgasiłem wrzuciłem swój naładowany akumulator i kręcił ładnie i zapalił:). za pare godzinek poszedłem sprawdzić czy zapali i niestety nic.Kontrolka od świec świeciła ale jak przekręcałem na zapłon to odrazu styczniki wariowały i nic:( ktoś ma jakieś pomysły????? co może być????????????????????????????????
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2011-02-01, 21:22
moze palivo nie dociera?
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum