Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-01-10, 17:20 ven to tdi 1Z wariuje temperatura i ogrzewanie
Witam od paru dni zauwazylem taki problem,lapie mi temp jets juz np70 a z ogrzewania leci chlodne powietrze dojdzie do 90 dalej to samo i czasmi temp spadnie do mniej wiecej 80 i podniesie sie dalej na 90 i p ojakims czasie takjakby cos puszczalo i zaczyna grzac goracym, czasmi jets normalnie,dzisja np ruszlamem po miescie to zaczynal lapac temp ale stanolem na swiatlach i spadla ale akurat grzal juz cieplutkim ruszylem i powoli jechalme jak to po miescie a temp rosla ladnie... termostat mam nowy... cos mogl osie przytkac? czy moze zapowietrzony?
Znikome, żeby sam się zapowietrzył, ale spróbować możesz go odpowietrzyć. Dla mnie bardziej prawdopodobne, że jakiś syf mógł się przytkać do jakiegoś kolanka i powodować, że nie przepuszczało do nagrzewnicy ciepłego płynu. Najlepiej spróbować przepłukać układ, lub spuścić całkowicie i pod ciśnieniem powietrzem przedmuchać.
Wysłany: 2011-01-10, 21:24
zauwazlem takie mcos przewod do nagrzewnicy co wchodzi jets goracy a wychodzacy czasmi goracy czasmi chlodny czyli cos zatkalo nagrzewnice:/ jak ja moge przeplukac?? zwyklym szlaufemz kranu??
Wysłany: 2011-01-11, 22:18
wszytsko jasne nic nie zapchane tylko uszczelka pod glowica do wymiany bo zapowietrza sie uklad i straszne cisnienie ma...i w zbiorniczku wyrownawczym czuc rope
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum