Witam dzisiaj wymieniłem klocki hamulcowe z przodu na nowe i problem się pojawił po założeniu nowych gdyż pedał hamulca mogę wcisnąć prawie do podłogi a efektu hamowania brak. Odpowietrzyłem cały układ chyba z 10 razy i nic. Pokurzcie bo już mi ręce opadają.
Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2011-01-27, 06:14
ale z kąd tam to powietrze???? jak nie było ubytku płynu
w sumie to po wymianie klocków zawsze na początku pedał wpada przez kilka pierwszych naciśnięć
napompowałeś hamulec po wymianie klocków???? tak żeby tłoczek docisnśł klocki
sądze że tak zrobiłeś
poprostu zbieg okoliczność że to przy wymianie klocków ale pompa padła spradź czy jest ciśnienie jak popuszczasz przy pompie przewód
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
Ostatnio zmieniony przez Raziel500 2011-01-27, 06:19, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2011-01-27, 18:45
Był kiedyś na forum o tym .Zdemontuj klocki cofnij tłok na maxa i niech druga osoba wykona delikatne pompnięcie 2x jeżeli tlok będzie wracać do starego położenia nie wysuwając sie dalej ,może to być nie drożność w zbiorniczku przy pompie .
oj kolego zerknij mój problem, pisałem o podobny problemie kilka dni temu:
1. możliwe że przepuszczają tłoczki zaciąga powietrze
2. rozdzielacz siły hamowania - pod samochodem tutaj jest problem moim zdaniem
Witam. Problem z hamulcami został częściowo rozwiązany a mianowicie hamulce są jak należy tylko naciskając venciak zaczyna hamować gdy pedał jest w połowie. Odpowietrzałem jeszcze raz cały układ i powietrza nie było przy odpowietrzaniu pedał był twardy i brał od góry ale gdy tylko odpaliłem auto to opadł do połowy wiecie co może być tego przyczyną???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum