Witam.
Niestety mam kolejny problem, tym razem może to tylko duperela.
Ostatnio padł mi rozrusznik (kręcił się sam, bez kręcenia silnikiem), dzisiaj go wykręciłem oraz pojechałem po drugi na szrot.
Szczęśliwy wracam, podniosłem silnik na lewarku ponieważ lekko opadł (rozrusznik w moim silniku łączy skrzynie z poduszką silnika), chcę go przykręcać ale niestety śruba nie chce się wkręcać w gwint. Śruba wygląda tak : http://images.tinypic.pl/i/00526/645xwjtufrru.jpg .
Swoją drogą nie wiem czemu wyszła cała ta śruba, zamiast samej nakrętki.
Teraz gdy próbuje ją wkręcić, śruba tak jakby przeskakuje i nie wkręca się w mocowanie od poduszki silnika.
Macie na to może jakieś rady bo ja już nie mam nerwów do tego?
Pozdrawiam
ta śruba tak powinna wyglądać ona jest tak specjalnie zrobiona ta "nakrętka" nie zejdzie bo to jeden element gwint wygląda trochę średnio na jeża, a i zobacz czy nie pomyliłeś kolejności śrub
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Kolejności śrób tzn? Najpierw przykręcam te dwie długie śruby do skrzyni, później trzecia do poduszki silnika.
Gwint na śrubie jest dobry bo nakręcałem nakrętke i szła bez problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum