Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-01-27, 20:24 pod co podlaczyc kopertowki??
Witam dorwalem kopertowki z golfa IV i zastanawiam sie pod co je lepeij podlaczyc czy pod lampke oswietlenia czy moze lepeij pod krancowke drzwi przednich?? wtedy by sie swiecila ta lampka ktore drzwi bylyby otwarte... poradzcie bo na dniach moze sie pobawie:)
kolego pod oświetlenie lampki możesz ale jak wyłączysz lampkę kopertówki nie będą palić.
ja podłączyłem pod włączniki co są jak masz drzwi w słupku co zapalają światło , jeden do jednego drugi do drugiego ale i tak jak otwierasz obojętnie jakie drzwi oba się pala
Wysłany: 2011-01-27, 20:48
to krancowki sa jakos polaczone??
myslalem z ejak podlacze lewa pod lewa krancowke a prawa pod prawa krancowke to bede sie tylko drzwi swiecic te ktore sa otwarte... a moz ektos mi powie jak jets w orginale?? swieca sie obie niezaleznie ktore drzwi sie otworzy??
przewody idace do krancowek znajde gdzies tutaj kolo raczki otwierania maski??
hmm moj brat ma AUDI i swiecą sie obydwię naraz niezaleznie które drzwi otworzysz ojciec ma KIA i jest tak samo jak w AUDI wiec lepiej ja sie swiecą 2 bynajmniej wg mnie (no i inne auta tam maja)
Wysłany: 2011-01-28, 09:26
tomek87, nawet nie wiem ile u mnie jest kabelkow ale pewnie 3 zreszta nie bede kombinowal podlacze normalnie i juz to moze ktos mi powie w jkai kolor kabelka wpiac sie w krancowce??
bo staly plus to z centralki wezme
Nic trudnego podłączyć kopertówki.. Wystarczy się pobawić przy krańcówce jakieś 10min roboty.. od strony kierowcy są chyba 3piny a od pasażera podajże 2 i 1 wolny.. Musisz sobie wpinać w krańcówkę i otwierać i zamykać drzwi , albo wciskać ... kolorów nie pamiętam jakie tam były... Ale spalić nic nie spalisz.. Plus bierz z centralki tak jak napisałeś...
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-01-30, 15:22
Potrzebny ci stały plus - jest taki w kablach centralnego zamka biało czerwony i w kablach do szyb elektrycznych. A drugi przewód musisz prowadzić od krańcówki w słupku drzwi , ma ona trzy styki, bierzesz masę załączającą lampkę z tego do którego dochodzi kabel brązowo - żółty, jeśli masz elektryczne szyby to łatwo bo ten kabel dochodzi do modułu i tam sie wepniesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum