Wysłany: 2011-02-01, 00:25 Jak wyciagnac impulsator ze skrzyni biegow?
Witam! Pytanie jak w temacie, jak wyciagnac impulsator ze skrzyni biegów? U mnie jest tak zamontowany ze nie da sie z niego wyciagnac tej wtyczki aby sprawdzić licznik... Pomocy!
Tak więc udalo mi sie odpiąć tą felerną kostke ale teraz podpowiedzcie mi co dalej robic
Są w niej styki + A i - sprawdzalem probnikiem napięcia tzn przypialem kabelek do minusowej klemy przy ako a tym "probnikiem" dotykalem stykow... lampka sie nie zaswiecila ani razu tzn. tak jakby w ogole prad tam nie dochodzil ale kiedy dotknąlem styku o nazwie A to predkosciomierz dygnal do 10km/h ;p. Co dalej robić? Co jeszcze moge sprawdzic i w jaki sposob?
Silnik: 1,8 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 193 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2011-02-02, 14:38
jest pin plus ,minus i impulsowy do licznika .na ten do licznika podłaczasz kontrolkę i drugim końcem kontrolki szybko dotykasz do masy np.silnika i tym momencie strzałka prędkościomierza lekko drga i to oznacza że instalacja i licznik są sprawne
_________________ Szycha...
Ostatnio zmieniony przez Szycha... 2011-02-02, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
a czy jak podlacze do tego + i - w kostce żarowke to powinna sie zapalić? bo chcialemw ten sposob sprawdzic czy dochodzi tam prąd i żarowka sie nie zapalila nawet z zaplonem
Impulsator dziala jak silnik krokowy. Musisz podawac impulsy z odpowiednia czestotliwoscia odpowiadajaca predkosci pojazdu.
No i po co chcesz go wyciagac?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie mam skad zalatwic impulstaora... Jak przytykam kabel od masy do styku o symbolu "I" to licznik skacze w gore... Co dalej zrobic? Wydaje mi sie ze nie ma plusa lub minusa bo gdy podlaczam do nich mala żaroweczke to sie nie pali...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum