Witam mam mały ale denerwujący problem chodzi mi o wskaźnik paliwa pokazuje tylko pierwszą kreskę nad rezerwą nawet jak bym miał pół zbiornika,podczas jazdy wskazówka opada i po krótkim postoju pokazuje już mniej nawet po bardzo krótkiej jeździe i niestety muszę jeździć na oko:(czy to może być wina pływaka przy pompce paliwa czy licznik?
pytałem się znajomego mechanika i mówił żebym wyciągną licznik i przeczyścił jakiś magnes który znajduje się tam. I tu jest moje drugie pytanie czy to prawda z tym magnesem a jeżeli tak czy czyszczenie go coś pomoże i czy jest to trudne?:) Z góry dzięki za pomoc:)
dzisiaj wyciągnąłem pływak i pokazuje na całym zbiorniku tylko polowe baku:/
mam takie pytanie czy ktoś posiada zakres rezystancji jaka powinna być na pompce gdy jest pełny bak itp.?
Silnik: 1,8 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 193 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2011-02-05, 15:49
wypnij wtyczkę - będziesz tam miał 3 przewody - jeden to pompy, jeden do wskaźnika i jeden do masy. Zewrzyj przewód od wskaźnika z masą - po przekręceniu zapłonu wskaźnik paliwa ma iść na maksa. Jak nie - to problem z licznikiem lub instalacją, jak pójdzie, to problem z pływakiem. PŁYWAK NIE JEST DROGI WIĘC ZAKUP LEPIEJ DZIAŁAJĄCY BEZ PROBLEMU
Szycha..., w Diesel jest tzw. Smog i on tak wygląda:) W poniedziałek sprawdze twoj sposób. U mnie sa 2 przewody tylko do pływaka bo w Diesel do pobierania ropki jest pompa przy silniku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum