witam. Jakis czas temu zakupilem autko z uszkodzona uszczelka pod glowica. Robil to doswiadczony mechanik. Po zlozenie auto zaczelo gotowowac wode i nie chcialo wchodzic na broty.
Podejrzewalismy glowice choc miala byc dobra.
Zalozylismy 2 glowice i to samo sie dzieje. Gotuje wode ale nie ma bulek w wodzie.
Auto tez nie chce wchodzic na obroty na benzynie i na gazie tak samo sie dzieje.
kable, swiece, sonda sprawdzone. Co jeszcze moze bys przyczyna???
Wymień w korku wlewu płynu chłodniczego tam jest taki oring wymień go i sprawdź . I daj znać , poza tym może być termostat lub pompa wodna no chyba , że Ci nie włącza wentylatora od chłodnicy . Pozdrawiam Tomek
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 42 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-25, 21:54
Kurcze,miałem podobny problem, wymieniłem korek od zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego i problem zniknął, Tomala ma rację, że to może być przyczyną, U mnie przez to że korek się rozpitolił i zasysał powietrze i wiecznie były problemy z temperaturą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum