Jak wszyscy to wszyscy
Moje Vento staram sie zachować w prawie pełnym orginale ze względu że samochód ten potrzebuje przede wszystkim na podróże do Polski bo mieszkam w Niemczech jednakże nie obyło sie bez przydatnych urządzeń
Na początek kilka fotek:
http://img62.imageshack.u...zdjcie0231g.jpg http://img194.imageshack....zdjcie0222n.jpg http://img203.imageshack....zdjcie0225r.jpg
A tu przymiarka felg (Enzo H) które dopiero zakupiłem (tak wiem jest brudny):
http://img837.imageshack....20130315030.jpg
Opowiem trochę o nim:
Samochód ma na dzień dzisiejszy 119tys. przebiegu, jak go kupiłem miał 82tys. tak wiem nie wierzycie w to że samochód z 1993r. ma taki przebieg. Kupiłem go od pewnej starszej babci w Niemczech gdzie mieszkam, jej mąż zmarł auto stało kilka lat nieruszone w garażu jak wszedłem pierwszy raz do niego i go zapaliłem chmura dymu wiadomo po tylu latach stania hamulce zardzewiałe dobrze że stał w garażu ale powiem Wam mimo wszystko wiedziałem że musi być mój. Zrobiłem nim prawie 40 tysięcy niestety zastane elementy zaczęły sie odzywać między innymi uszczelka pod głowicą, świece żarowe, hamulce, rozrząd, pompa wody, sprzęgło wszystkie oleje płynu i wogóle. Wsadziłem w niego sporo pieniędzy jednakże nie oszczędzam zrobiłem nim prawie 40tysięcy i nigdy mnie nie zawiódł. Do tego założyłem oczywiście CB z anteną na uchwycie SF-40. Przednie głośniki w drzwiach Pioneer 17cm. Skrzynia basowa Blaupunkt wraz z Wzmacniaczem również blaupunkt. Żarówki ledowe:
-Z ściemniaczem, górna lampka w środku
-Tuby ledowe, drzwi oraz bagażnik.
Samochód jest w wersji GL więc dość dobrze wyposażony:
-Elektryczne lusterka
-Thermotronic
-Podświetlane kratki nawiewu
-Elektryczny Szyberdach
-Elektryczna regulacja świateł
W przyszłości planuję:
-Ciemne lampy tył
-Boczne kierunkowskazy led również dymione
-Zmiana hamulców na bardziej efektywne (może ktoś z Was podzieli sie informacjami)
-Elektryczne szyby
-Alarm wraz z domykaniem
-Dzienne
Mam z nim tylko jeden problem: szyberdach, temat znany pewnie wszystkim użytkownikom. W zime kolega mi otworzył...:/ Poszukuję kogoś ze śląska ogarniętego co wie jak to zrobić i ma dostęp do części. Ale to nie temat na tutaj.
Ale może ktoś wie gdzie dostanę podswietlaną prawą kratke nawiewu (światłowód sie wytopił od żarówki)
Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich
Ostatnio zmieniony przez desax 2013-03-19, 13:54, w całości zmieniany 1 raz
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-03-19, 13:26
oj koooleeeeeeego. :p
Napisz cos wiecej, o wyposazeniu, o planach na auto itp.
samochodzik cool dbaj o niego, a odwdzięczy się tym samym i nie żyłuj go bo zarekwirujemy powodzenia w modach zapraszam na oględziny mojej bestii
pozdro
Ostatnio zmieniony przez Mateush 2013-03-19, 14:03, w całości zmieniany 1 raz
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-03-19, 14:21
Ładne, zadbane okazy sie pokazuja na forum, czego Twoj jest najlepszym przykładem.
Moje sugestie, to założyc na przod sprezyny od GT, mocno poprawiał wyglad auta, a moło straci na praktycznosci. Ja mam -40 a czasami latam nim po całej polsce, z full załadowanym bagolem i nic sie nie dzieje. Jedynie jadąc przez włoclawek miałem ochote popłakać sobie
Do tego, zrobiłbym jeszcze smooked na lapmpach z przodu i odrzucił pomysł z kierunakmi typu led, oraz swiatlami dziennymi. to sa tylko moje sugestie, a nie rozkazy, zeby niebyło, ze narzucam Ci cokolwiek.
Ale okaz sliczny.
powitać kolegę! ventka ładna oby służyła Ci długo!
(co do podświetlania kratki nawiewu to olej seryjne bo te światłowody i żaróweczki to lipa, powywalaj je i daj zwykłe, diody koloru dowolnego, bezpośrednio pod podświetlane elementy)
Witamy Kolegę na forum powodzenia w modach i bezawaryjności życzę
co do samego autka widac że zadbane i to się chwali popieram kolegę zB3ig, kupić diody i będzie spokój na lata sam u siebie mam prawie wszędzie z ledów i nie palą się tak szybko jak zwykłe żarówki i wiadomo masz wybór kolorów
widze przygda z innym autem była,albo z czymś innym
Witamy Kolegę na forum powodzenia w modach i bezawaryjności życzę
co do samego autka widac że zadbane i to się chwali popieram kolegę zB3ig, kupić diody i będzie spokój na lata sam u siebie mam prawie wszędzie z ledów i nie palą się tak szybko jak zwykłe żarówki i wiadomo masz wybór kolorów
widze przygda z innym autem była,albo z czymś innym
Witaj Kolego:) czy mógłbyś podpowiedzieć jakie diody Masz i jak to Masz zrobione? Wolę posłuchać z doświadczenia:) Z góry Wielkie Dzięki za wszelkie propozycje No i sugestie:) Pozdrawiam
Powitać Ładny Vencio, bardzo dobrze, że trafił w godne ręce i niech oczywiście długo służy
Nie rób gleby dobrze jest hehe ( nie będę sam na takiej "kozie")
Pozdro
Powitać Ładny Vencio, bardzo dobrze, że trafił w godne ręce i niech oczywiście długo służy
Nie rób gleby dobrze jest hehe ( nie będę sam na takiej kozie)
Pozdro
Widzę kolega szefuniopaslek, mnie wyprzedził ale jak będziesz zeminiał podświetlenie licznika i lampki w podsuftce to polecem kupić pasek diodowy są tam 3 diody http://allegro.pl/tasma-p...3040289410.html
są takie że od spodu się odrywa pasek i się przyleja u mnie w temacie masz zdjęcia jak wygląda licznik.popielnicza i bagol na właśnie takich paskach a co do przełączników to tak tak jak kolega wyżej podrzucił poradę
Widzę kolega szefuniopaslek, mnie wyprzedził ale jak będziesz zeminiał podświetlenie licznika i lampki w podsuftce to polecem kupić pasek diodowy są tam 3 diody http://allegro.pl/tasma-p...3040289410.html
są takie że od spodu się odrywa pasek i się przyleja u mnie w temacie masz zdjęcia jak wygląda licznik.popielnicza i bagol na właśnie takich paskach a co do przełączników to tak tak jak kolega wyżej podrzucił poradę
desax, taki pasek diód kupisz w sklepie z elektroniką itp ,koszt coś koło 2 zł za jeden pasek(3 diody) tylko ręce do ltowanie nie mogą się telepać bo są małe punkciki do przylutowania kabla
Wiem wiem Jednakże na oświetlenie zegarów nie narzekam Zakupiłem żaróweczki OSRAM 50zł/10sztuk i oświetlenie jest naprawdę dobre nie polecam żadnych Hart-owskich zamienników itd. Jednakże borykam sie tylko z oświetleniem kratki nawiewu ponieważ światłowód sie wypalił od żaróweczki coś tam świeci ale mizernie...
czyli chcesz mieć prawie czysta serie, ale z delikatnymi zmianami
Strzał w 10 kolego ! Otóż to ma być że tak powiem nie wiele zmieniony ale z sercem
Drobne modyfikacje, w orginale Jak tylne lampy czy boczne kierunkowskazy No felgi akurat trafiła sie okazja to zakupiłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum