Witam kolegów.Od wczoraj jestem posiadaczem Vento.Problem tkwi w tym,że po zamknięciu centralnego z pilota po okolo 10 sek.włącza się jakby domykanie drzwi czy szyb i światła mijania zaczynają migać.Pod maska znalazłem jakiś element alarmu z dwoma potencjometrami do czułości.Czym to może być spowodowane?
jeśli masz oryginalny centralny pneumatyczny i alarm dołożony to pewnie jest tak ustawione(ja mam też coś takiego że pompka dopompowuje powietrze po jakimś czasie)
a spróbuj wyregulować te potencjometry może za czule są ustawione. zobacz jakiej masz firmy alarm i poszukaj schematu na necie
Dokładnie to nie wiem czy jest sprawny alarm.Brak tuby no chyba ,że podłączony pod klakson.Właśnie przy tym dopompowaniu właczaja sie światła i migaja cały czas.Kilka razy też zdarzyło się ,że sam się zamknał i po chwili znowu nieszczesne światła
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-04-24, 18:32
dowiedz się co to za alarm lub sterownik (daj fotkę). Pierwsze podejrzenia pada że się zepsuł zmienisz sobie to niewiele kosztuje na każdym forum Vento czy Golfa III wiele razy opisano. Najpierw napisz jeszcze czy światełko w kabinie normalnie działa, i Bo druga możliwość jest taka że coś nieprawidłowo uaktywnia alarm. W każdym razie nowy alarm kosztuje od 9 dych w gorę, sam sterownik zamka centralnego na pilota od 5 dych, a montaż - jeśli nie wybierzesz super fachowca - a nie ma do czego - nawet za stówkę.
Następny problem pojawił się po trasie .Przy próbie zamkniecia centralnego z kluczyka zamkneły się tylko drzwi kierowcy a pompka chodziła jeszcze przez ok.40 s.To samo się dzieje przy otwieraniu.Znalazlem tylko,że moga byc nieszczelności w układzie.Co robić?Paprac sie w tym i rozbierać każde drzwi po kolei czy zakupić nowy sterownik?Ostatnio znalazłem tube od alarmu ale kable były ucięte.
Piotr_Goldap, skoro jest przeciek to powinno coś tam być słychać...zamknij drzwi kierowcy pozostałe otwórz i zamknij auto wtedy jak pompka będzie pracowała to obejdź wszystkie drzwi i nasłuchuj gdzie leci
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-05-07, 00:02
zobaczysz główne rozgałęzienie pod brzegiem dolnym oparcia po wyjęciu wykładziny podłogi. Przykladaj ucho w okolice drzwi klapki jak jest nieszczelność będzie świszczeć po uruchomieniu pomki. To co piszesz to nie że może być nieszczelność, tylko to na 100 procent jest nieszczelność, najczęściej we wtyczkach słupków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum