Wysłany: 2011-04-13, 23:04 Kopci na niebiesko i pożera olej
Panowie Pomocy.
Od jakiegos czasu moj ropowozik ma male problrmy. Zaczeło sie od ciezkiego odpału z rana. Jak juz odpalił to gesty biały dym pojawiał sie za nim. Teraz strasznie kopci i na turbinie pojawił sie olej. Sprawdzałem wirnik w turbinie ma luzy. Czy to moze byc powodem tego dymienia. Mam jeszcze jedno putanko mozna jakos wyłaczyc turbine? Czy trzeba wymienic kolektor z 1,9d??? Prosze o pomoc i z góry dziekuje
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2011-04-14, 20:15
Sprawdź jak wygląda dolot jak jest zarzygany olejem to turbina jeżeli nie ... albo pierścionki albo uszczelniacze zaworowe ... to ostatnie najmilsza dla kieszeni opcja
archeolog, no ja bym nie powiedział a kwestia białego dymka to jak go długo kręcisz a nie chce Ci odpalić to raczej nic najdziwniejszego wiem z autopsji
bielawa, długo go kręcisz zanim Ci zaskoczy? świece dawno zmieniane?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum