Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przeróbka zwykłego lustra w elktryczne....
Autor Wiadomość
callme47 
Kierowca eLki

Silnik: 1,8 ABS+LPG
Wysłany: 2011-04-16, 20:14   Przeróbka zwykłego lustra w elktryczne....

Witam forumowiczów,
Jakiś czas temu spotkała mnie nie miła niespodzianka. Moje autko straciło lewe 'ucho' (mam na myśli lusterko :P ), ktoś brutalnie wyrwał je z mocowania :( Boli mnie to, bo było to elektryczne lustro... i tutaj mam pytanie do Was, po pomyślałem o przeróbce. Z racji, że lustro było potrzebne na gwałt kupione zostało zwykłe lustro bez elektryki(bo tylko takie na szrocie było). Mam taki pomysł, żeby kupić używane prawe lustro i wyciągnąć z niego elektrykę i przełożyć do zwyklego lewego lustra. Prawe lusterko jest dużo tańsze i można dostać za grosze. A;e nie chce wywalić kaske w błoto jakby to nie pasiło. Orientuje się ktoś czy to możliwe ? a może ktoś coś takiego wykonał?

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2011-04-16, 21:48   

Zaraz, czegoś tu nie rozumiem... Posiadasz elektryczne i chcesz je przerobić na manualne? Kombinować jak słoń pod górę? nie możesz po prostu kupić takiego, jakie było przedtem? Rozumiem, że potrzebne było, ale chociaż założyć tymczasowe, a w międzyczasie poszukać takiego, jakie być powinno?

callme47 
Kierowca eLki

Wysłany: 2011-04-16, 22:19   

sebastian napisał/a:
Posiadasz elektryczne i chcesz je przerobić na manualne?

właśnie zupełnie odwrotnie.Fabrycznie w aucie mam elektryczne lusterka, niestety po incydencie straciłem lewe elektryczne. Kupiłem na tymczasowo zwykle na linke (bo tylko takie było). I chce te zwykle lusterko przerobić na elektryczne. Przerobić je w ten sposób, że elektrykę (silnik i kable) wsadziłbym w środek. A i moje pytanie dotyczyło czy elektryka z lusterka prawego elektrycznego nada się do lewego( które jest na linkę)?

sebastian napisał/a:
Kombinować jak słoń pod górę? nie możesz po prostu kupić takiego, jakie było przedtem? Rozumiem, że potrzebne było, ale chociaż założyć tymczasowe, a w międzyczasie poszukać takiego, jakie być powinno?

lubie majsterkowanie :]

Ostatnio zmieniony przez callme47 2011-04-16, 22:23, w całości zmieniany 2 razy  

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2011-04-17, 11:40   

callme47 napisał/a:
chce te zwykle lusterko przerobić na elektryczne. Przerobić je w ten sposób, że elektrykę (silnik i kable) wsadziłbym w środek.

Ale skąd chcesz wziąć elektrykę, skoro napisałeś, że ją straciłeś? Będziesz musiał kupić drugie lusterko, żeby bebechy przełożyć.
callme47 napisał/a:
A i moje pytanie dotyczyło czy elektryka z lusterka prawego elektrycznego nada się do lewego( które jest na linkę)?

Chcesz mieć lewe elektryczne, a prawe manualne?

callme47 
Kierowca eLki

Wysłany: 2011-04-17, 14:34   

sebastian napisał/a:
Ale skąd chcesz wziąć elektrykę, skoro napisałeś, że ją straciłeś? Będziesz musiał kupić drugie lusterko, żeby bebechy przełożyć

Tak, włąśnie taki mam zamiar - kuoię prawe elektryczne. Bo jak wiadomo prawe el. lusterka są 2 razy tańsze od lewych. Chce jak najtańszym kosztem wykonać sobie lewe el. lusterko. Może przeszczep się uda. Dam znać jak mi wyjdzie.
sebastian napisał/a:
Chcesz mieć lewe elektryczne, a prawe manualne?

Moją zachcianką jest to, żeby było z obu stron elektryczne. Wiem, że lewe lusterko jest ważniejsze niż prawe.

Ostatnio zmieniony przez callme47 2011-04-17, 14:36, w całości zmieniany 1 raz  

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2011-04-17, 15:49   

Mi się ten pomysł wydaje trochę dziwny, ale ok, Twoja sprawa :) W takim razie powodzenia w dłubaniu.

pawel39106 
Ventomaniak
VW

Silnik: 1.8 Pb+LPG
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-04-17, 16:18   

callme47 napisał/a:
Chce jak najtańszym kosztem wykonać sobie lewe el. lusterko. Może przeszczep się uda. Dam znać jak mi wyjdzie.

Według mnie to chora oszczędność. Ile na tym zaoszczędzisz?

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2011-04-17, 16:24   

Nic na pewno na tym nie zaoszczędzi, a jeszcze bardziej się namęczy przy tym. Ale skoro chce się bawić, jego wola :)

Odpowiedz do tematu