Wysłany: 2010-08-05, 19:20 szyby korbkowe swap na elektryczne
Czy ktoś z użytkowników tego forum przerabiał taki temat jak zmiana opuszczania szyb z manualnej na elektryczną?? Chciałbym w swoim ventylku, jako że to goła wersja, założyć kompletną instalację elektrycznych szyb a i możliwie przy okazji lusterek Ile kosztuje kompletna instalacja?? oryginalna oczywiście... mam szyber domykany z kluczyka czy da radę podpiąć do tego i szyby jeśli bede zakładał?? Dzięki za jakąkolwiek pomoc
ciężki temat, bo ciężko jest wyrwać pełną wiązkę na przód i tył. Parę ludzi przerabiało temat i z tego co kojarzę jeszcze, to spyro ma chyba na sprzedaż wiązkę na przód, byś musiał z nim zagadać
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-08-05, 21:25
a więc tak ,co do samego montazu to nie ma żadnej filozofii ,wtyczki co idą do skrzynki bezpieczników są kolorami oznaczone i kształtym pasuja tylko w jedno miejsce,wiązki to wiadomo wywalasz z drzwi te co masz i wkładasz nowe plus mechanizmy,w progach wewnętrznych prowadzisz wiązki na tył i to samo w tylnych drzwiach,jest jeszcze kepka przewedów która prowadzisz pod dechą do włączników na tył i na prawą stronę autka,domykanie ,czyli tzw,"komfort" maja wszystkie instalki tak że spokojnie bedziesz miał i ty,wygląda to wszystko grożnie i skomplikowanie ,ale jak się zabierzesz to się okaże że jest sii,mi osobiście zajęło to około 5 godzin ,na gotowo,takowy zestawik możesz wyrwać już za 500zł to zależy jak kto ceni ,musisz po prostu polować po forach allegro itp,ale tylko komplet z jednego autka nie kompletuj z 3 innych zestawów bo nie wiadomo co ci będzie brakować ,i tyle chyba
jak co to uderz do kolegi WIDIEGO z forum ,on da ci namiar na kolesia z pod łodzi jest tam jeszcze jeden kolo co zajmuje się częściami do golfów i vento sam od nich brałem nie jedną żecz i polecam ,kolega PIOTR NOWOK tez ma do nich namiar
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-08-08, 12:50
ja jak kupowałem zestaw szybek do siebie to miałem juz w wiązce do szyb wtyki do luster ,ale dowiedziałem sę że są tez osobne wiązki ,tak że po prostu nie będziesz musiał niczego kombinować ani przerabiać
tak jak pisałem wygląda to i ,brzmi na skomplikowane ale tak naprawde jak masz troszkę głowy do mechaniko elektryki to nic trudnego
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-08-08, 16:58
Pamiętaj o doprowadzeniu konkretnego plusa bo obciążenie bywa spore i przyciski najlepiej z jakiegoś samochodu a nie te uniwersalne ze sklepu elektro .
nie no jak przyciski i silniczki i własciwie wszystko wolalbym wymontowane z jakiegos samochodu bo te uniwersalne nie dosc ze nie pasuja wygladem to kto wie czy jakies jajca przy montarzu nie bedzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum