Samochód moi rodzice kupili w 2004r. Samochód był od I właściciela z Niemiec. Silnik 1.9 TD, rocznik 1993 (praktycznie końcówka).
Wyposażenie samochodu można powiedzieć jako takie: elektryczny szyberdach (obecnie niesprawny), radio z Biedronki i wspomaganie.
W okresie, kiedy był kupowany pojazd ten był mylony z pewnym tajniackim policyjnym autem, więc kupno papierosów na ryneczku było nieco utrudnione.
Co tu powiedzieć - od 2009r po kupnie Volva V40 VW jeździ moja siostra. A niedługo będę miał okazję i ja nim jeździć.
Na podniesienie apetytu zdjęcie:
Samochód w oryginale miał grilla w kolorze jak reszta auta. Niestety pewnej nocy sylwestrowej komuś się nudziło i po prostu go wyrwał i połamał. Wymieniony został na ten na zdjęciu i wg. mnie dużo lepiej się prezentuje.
Jakie mam plany co do tego auta po przejęciu go od siostry?
Z bardziej realnych to zerwanie folii przyciemniających z szyb (samemu już nie mam zamiaru kleić), kupno paru pierdół do środka (typu nowe dywaniki )
Z mniej realnych na tę chwilę to wymiana foteli (troszkę się poniszczyły).
Samochód nieźle się sprawuje, praktycznie jak na swój wiek jest bardzo nieawaryjny.
Bez problemu pokonał trasę do Belgii i z powrotem (no prawie, bo kilka dni po przyjeździe się rozkraczył ) lub do Wilna i Kowna (na tą trasę miało być wypuszczone V40, ale kilka dni wstecz uległo głupiej kolizji).
Ostatnio zmieniony przez MMi 2010-11-10, 00:08, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2010-11-10, 09:22
Witamy
motorek dobry jak sie sprawuje co sie zepsuło jakies foty daj grill bym pomalował w kolor od razu lepiej wyglądałby bynajmiej ja tak uwazam tez miałem grill na czarnoi nie chcialem go pomalowac ale kiedys mi sie nudzilo to go pomalowałem i teraz wiem ze lepiej sie prezenci w kolorze nadwozia 3mam kciuki aby plany sie udały z kupnem nowych foteli
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
MMi, takich rzeczy to sie pilnuje bo moze sie niezly bajzel narobic
Nie martw się o to. Pojazd był otoczony największą troską, więc takie rzeczy jak rozrząd były (i są) pilnowane. A w ogóle samobójstwem byłaby wyprawa 1500km w jedną stronę bez wcześniejszego przygotowania auta.
Ostatnio zmieniony przez MMi 2010-11-10, 09:43, w całości zmieniany 1 raz
MMi, kolejne ladne czerwone Vento Szkoda tylko ze troche w srodku ubogo ale zawsze powoli mozna cos tam skompletowac Oby nadal smigal bezawaryjnie i niech sie odwdzecza przyjemnym prowadzeniem!!! 3 mam tez kciuki co by sie troche grubszych modow pojawilo ale to juz zalezy pewnie od zasobnosci portwela
Trochę czasu mnie nie było - nawarstwiło się parę spraw i tak wyszło. Myślę, że już w tym miesiącu będę się starał mniej zaniedbywać forum.
Z Venciakiem za dużo się nie dzieje.
No dobra - chłodnica będzie w najbliższym czasie wymieniana na nową. Dzisiaj doszła przesyłka - zdjęcia postaram się wrzucić jutro, bo teraz za bardzo nie mam jak. Stara już się nieco wyeksploatowała i bardziej się opłacało kupić nową.
No cóż... może lepiej nic więcej nie obiecuję, bo mam problem z dotrzymaniem obietnic.
Tak czy siak w ramach rekompensaty dwa zdjęcia z zimowej krótkopostojowej sesji, jedyną zresztą w ciągu ostatnich miesięcy (brak czasu niestety):
Tak, tak, na zdjęcia ze środka przyjdzie czas - jak posprzątam.
Co się działo w międzyczasie z samochodem?
- chłodnica została wymieniona
- koła zmienione na letnie
- przeprowadzono mimowolny "face lifting" z winy gościa wyjeżdżającego w ostatniej chwili z posesji. W efekcie trzeba wymienić m.in. lewą lampę, zderzak i chłodnicę. Zdjęcie dodam... jak je znajdę to dodam. Albo najwyżej zrobię nowę z obecnego postoju - bo do dzisiaj jeszcze nie jest naprawiony (ale taki stan rzeczy się wkrótce zmieni).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum