|
wersja auta |
| Author |
Message |
sebastian
Vento to ja! Bora
Silnik: 1.9 TDI
|
Posted: wersja auta
|
[ !!! ]
|
|
czym sie rozni np wersja GL od GLX? i jak poznac ze to, tak, jak w moim przypadku, że mam faktycznie GL, nietylko po tym, ze mam to napisane na klapie od bagaznika, ale gdzies w aucie, albo w dowodzie?
CL-CLX, GL-GLX, GT-GTX itp. |
|
|
|
|
Paweł J.
Vento to ja!
Silnik: ...
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| z tego co wiem to te oznaczenia były uzależnione od wyposażenia samochodu. |
|
|
|
|
Gavel
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Temat już był poruszany np. [url=http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=415]tu[/url]
Ogólnie to jest tak jak pisze [b]Tygrysisko[/b] - oznacza to daną wersję wyposażenia.
A oprócz klapy bagażnika oznaczenie powinno być napisane także w tej wlepce która znajduje się w bagażniku. |
|
|
|
|
sebastian
Vento to ja! Bora
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
moje wyposazenie auta w wersji GL to:
thermotronik, elektryczne i podgrzewane lusterka, wspomaganie, welurowa tapicerka, centralny zamek(otwierany z kluczyka). nie mam elektrycznych szyb ani szyberdachu, ani tez abs-u |
|
|
|
|
spyro
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
A ja nie mam w GL thermotronica... A co najlepsze nie dawno się dowiedziałem, że te cholerne kable, które idą mi do lusterek są od ogrzewania... Widać poprzedni właściciel zaoszczędził i kupił zwykłe lusterka, pewnie mu ukradli - był taki okres w Łodzi że łoili lusterka samochodowe na maxa. I to by też tłumaczyło, dlaczego kupując Ventkę miała czarne lusterka, potem je lakierowałem.
W każdym razie CL, GL, GT itp to wersje wyposażenia auta. Dokładnie tak sam jak teraz w nowych autach. A jak Ci się nie chce zerkać do wlepki w bagażniku powinieneś mieć w ksiażce gwarancyjnej auta takową z wszystkimi wypisami, ja mam tak przynajmniej. |
|
|
|
|
VW VENTO 2.0 GL
Niedzielny kierowca piecia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| U mnie w GL: elektryczne lusterka (ale nie podgrzewane-może też zmieniane lub nie grzeją), elektryczne wszystkie szyby, centralny, alarm, klimatyzacja, welur, elektryczna regulacja świateł, 2 litry i 115 koni. Kiedyś gdzieś się spotkałem, że X na końcu oznacza turbinę, zaś CL jest zupełnie goły, (ale nie wiem czy napewno). |
|
|
|
|
spyro
www.vwvento.org

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| CL to golas a z X ne ma pojęcia zielonego, no bo w benzynowych też widziałem CLX czy GLX, więc to chyba nie ma nic do turbiny. |
|
|
|
|
Paweł J.
Vento to ja!
Silnik: ...
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| dokładnie CL to dosownie nic nie ma nawet centralnego zamka, ja mam CL i niestety musiłem inwestować w wyposażenie. |
|
|
|
|
VW VENTO 2.0 GL

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Kiedyś widziałem GLX, miał 1.8 i turbinę. |
|
|
|
|
browar1
Zapalony Ventkarz majster

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| ja man 1.8 GLX i turbiny jeszcze nieznalazlem a zwypozarzenia to mam imobilajzer podgrzewane lusterka 2 poduchy centralny i szyber czyli wsumie standard |
|
|
|
|
przemolas4
Pan i władca oktanów

Silnik: 2,0 GL
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
stary . to ja ma 2.0 gl i tez turbiny znalesc niestety nie moge . heheh a z wyposazenia to :
centralny
immobilizer
dwie poduchy
podgrzewane lusterka
elektryczne lusterka
welur
klima
wspomaganie
niestety brak elekrtyki szyb i szybru .
elektryke szyb mam zamiar zalozyc po slubie , a szyber sobie chyba podaruje . |
|
|
|
|
browar1

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| moze poprostu zle szukamy he wspomaganie i welur tez mam niestety klimy niema zwykla nagrzewnica ale niejest zle w zime skolei w lato szyberek spelnia swoją role |
|
|
|
|
VW VENTO 2.0 GL

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Więc X to coś innego. Tylko co? |
|
|
|
|
browar1

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| ten X daje to ze lepiej wyglonda napis GLX niz GL ha zalezy ja se wytlumaczysz |
|
|
|
|
Gavel
detektyw forumowy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
hehe dokładnie X jest chyba dla lepszego samopoczucia :)
Choć tak mi właśnie do głowy przyszedł tytuł znanego serialu "Z archiwum X"....
I tak to sobie tłumaczę, że X to jedna wielka niewiadoma ale i tak jest zaj....e :D |
|
|
|
|
browar1

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| dokladnie GAWEL ale przyznaj ze GLX wyglonda nawet fajnie |
|
|
|
|
theority
Vento 1,9 TDi

Silnik: 1Z
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| ja mam tera golfa 1,6 GLX :P i czuje się z tym lepiej :D |
|
|
|
|
Gavel
detektyw forumowy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]browar1[/b] przyznaje przyznaje :D
Zresztą wystarczy spojrzeć na obrazek w moim podpisie :mrgreen: |
|
|
|
|
theority
Vento 1,9 TDi

Silnik: 1Z
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Gavel[/b], :OK:
BTW jeszcze troche i z tego co czytam to moją Ventkę będę mógł też nazwać GLX ;) |
|
|
|
|
sebastian
Vento to ja! Bora
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
GLX.
X = G*L
X to tyle co iks, czyli niewiadoma, zagadka do rozszyrfowania : :dokuczacz: D |
|
|
|
|
spyro
www.vwvento.org

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Coś mi się wydaje że chya nie dojdziemy do tego skąd to cholerne X, bo ma się nijak do wyposażenia czy silnika... A co najlepsze w katalogu, który wrzuciłem do ściągania w dziale download nie ma ani słowa o CLX czy GLX, a jest z 1995 roku. Tak mi przyszło do głowy, słuchajcie, może wersje z X na końcu były w danych krajach? Ja mam Ventkę od początku z Polski... Chociaż to nie to raczej... |
|
|
|
|
Poldi
Zapalony Ventkarz

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="spyro"]CL to golas a z X ne ma pojęcia zielonego, no bo w benzynowych też widziałem CLX czy GLX, więc to chyba nie ma nic do turbiny.[/quote]
Ja mam CLX. Mam klime, elektryczne szyby z przodu, elektryczne lusterka, centralny, ABS, dwie poduszki, wspomaganie, welur i skóre na kierownicy. Nie mam szyberdachu.
Zaintrygowany faktem zaglądnąłem do papierów auta i się okazało, że w papierach mam GLX a nie tak jak klapie z tyłu CLX. Różne rzeczy chodzą mi po głowie skąd ten inny znaczek się tam wziął. Wiem, że auto było lekko tylko stuknięte z tyłu w prawy błotnik. Boje się tylko że nie wiem wszystkiego, może było więcej bite niż tylko trochę że nawet oryginalny znaczek się nie ostał... |
| |
|
|
|
|
ramzesdebno
Kierowca eLki

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| a ja mam glx z 97 rok i mam climatronic,el,szyby,lusterka,welurowa tapicerka i te wszystki pozostałe elementy!! |
|
|
|
|
idgray
Pan i władca oktanów vwVento-Fans.com

Silnik: z przodu
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| a ja mam 4xel. szyby, el. lusterka (podgrzewane) , el. szyber, wspomaganie, 2x poducha, halogeny, centeralny, welurowa tapicerka i nie wiem jaka wersje mam bo znaczek rok temu poszedl do smieci i nie pamietam :( jakies pomysly ? |
|
|
|
|
wojtas
Kierowca eLki

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| aaaaaaataam siee kłócicie. kto co ma to ma. ważne, że się jeżdzi i sie nie psuje :D |
|
|
|
|
|
|