Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
wersja auta
Author Message
sebastian
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Posted:    wersja auta [ !!! ]

czym sie rozni np wersja GL od GLX? i jak poznac ze to, tak, jak w moim przypadku, że mam faktycznie GL, nietylko po tym, ze mam to napisane na klapie od bagaznika, ale gdzies w aucie, albo w dowodzie?
CL-CLX, GL-GLX, GT-GTX itp.

Paweł J.
Vento to ja!

Silnik: ...
Posted:     [ !!! ]

z tego co wiem to te oznaczenia były uzależnione od wyposażenia samochodu.

Gavel
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+

Temat już był poruszany np. [url=http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=415]tu[/url]
Ogólnie to jest tak jak pisze [b]Tygrysisko[/b] - oznacza to daną wersję wyposażenia.

A oprócz klapy bagażnika oznaczenie powinno być napisane także w tej wlepce która znajduje się w bagażniku.

sebastian
Vento to ja!
Bora

moje wyposazenie auta w wersji GL to:
thermotronik, elektryczne i podgrzewane lusterka, wspomaganie, welurowa tapicerka, centralny zamek(otwierany z kluczyka). nie mam elektrycznych szyb ani szyberdachu, ani tez abs-u

spyro
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G

A ja nie mam w GL thermotronica... A co najlepsze nie dawno się dowiedziałem, że te cholerne kable, które idą mi do lusterek są od ogrzewania... Widać poprzedni właściciel zaoszczędził i kupił zwykłe lusterka, pewnie mu ukradli - był taki okres w Łodzi że łoili lusterka samochodowe na maxa. I to by też tłumaczyło, dlaczego kupując Ventkę miała czarne lusterka, potem je lakierowałem.

W każdym razie CL, GL, GT itp to wersje wyposażenia auta. Dokładnie tak sam jak teraz w nowych autach. A jak Ci się nie chce zerkać do wlepki w bagażniku powinieneś mieć w ksiażce gwarancyjnej auta takową z wszystkimi wypisami, ja mam tak przynajmniej.

VW VENTO 2.0 GL
Niedzielny kierowca
piecia

U mnie w GL: elektryczne lusterka (ale nie podgrzewane-może też zmieniane lub nie grzeją), elektryczne wszystkie szyby, centralny, alarm, klimatyzacja, welur, elektryczna regulacja świateł, 2 litry i 115 koni. Kiedyś gdzieś się spotkałem, że X na końcu oznacza turbinę, zaś CL jest zupełnie goły, (ale nie wiem czy napewno).

spyro
www.vwvento.org

CL to golas a z X ne ma pojęcia zielonego, no bo w benzynowych też widziałem CLX czy GLX, więc to chyba nie ma nic do turbiny.

Paweł J.
Vento to ja!

Silnik: ...

dokładnie CL to dosownie nic nie ma nawet centralnego zamka, ja mam CL i niestety musiłem inwestować w wyposażenie.

VW VENTO 2.0 GL
Niedzielny kierowca
piecia

Kiedyś widziałem GLX, miał 1.8 i turbinę.

browar1
Zapalony Ventkarz
majster

ja man 1.8 GLX i turbiny jeszcze nieznalazlem a zwypozarzenia to mam imobilajzer podgrzewane lusterka 2 poduchy centralny i szyber czyli wsumie standard

przemolas4
Pan i władca oktanów

Silnik: 2,0 GL

stary . to ja ma 2.0 gl i tez turbiny znalesc niestety nie moge . heheh a z wyposazenia to :
centralny
immobilizer
dwie poduchy
podgrzewane lusterka
elektryczne lusterka
welur
klima
wspomaganie

niestety brak elekrtyki szyb i szybru .
elektryke szyb mam zamiar zalozyc po slubie , a szyber sobie chyba podaruje .

browar1
Zapalony Ventkarz
majster

moze poprostu zle szukamy he wspomaganie i welur tez mam niestety klimy niema zwykla nagrzewnica ale niejest zle w zime skolei w lato szyberek spelnia swoją role

VW VENTO 2.0 GL
Niedzielny kierowca
piecia

Więc X to coś innego. Tylko co?

browar1
Zapalony Ventkarz
majster

ten X daje to ze lepiej wyglonda napis GLX niz GL ha zalezy ja se wytlumaczysz

Gavel
detektyw forumowy

hehe dokładnie X jest chyba dla lepszego samopoczucia :)

Choć tak mi właśnie do głowy przyszedł tytuł znanego serialu "Z archiwum X"....
I tak to sobie tłumaczę, że X to jedna wielka niewiadoma ale i tak jest zaj....e :D

browar1
Zapalony Ventkarz
majster

dokladnie GAWEL ale przyznaj ze GLX wyglonda nawet fajnie

theority
Vento 1,9 TDi

Silnik: 1Z

ja mam tera golfa 1,6 GLX :P i czuje się z tym lepiej :D

Gavel
detektyw forumowy

[b]browar1[/b] przyznaje przyznaje :D
Zresztą wystarczy spojrzeć na obrazek w moim podpisie :mrgreen:

theority
Vento 1,9 TDi

Silnik: 1Z

[b]Gavel[/b], :OK:
BTW jeszcze troche i z tego co czytam to moją Ventkę będę mógł też nazwać GLX ;)

sebastian
Vento to ja!
Bora

GLX.
X = G*L
X to tyle co iks, czyli niewiadoma, zagadka do rozszyrfowania : :dokuczacz: D

spyro
www.vwvento.org

Coś mi się wydaje że chya nie dojdziemy do tego skąd to cholerne X, bo ma się nijak do wyposażenia czy silnika... A co najlepsze w katalogu, który wrzuciłem do ściągania w dziale download nie ma ani słowa o CLX czy GLX, a jest z 1995 roku. Tak mi przyszło do głowy, słuchajcie, może wersje z X na końcu były w danych krajach? Ja mam Ventkę od początku z Polski... Chociaż to nie to raczej...

Poldi
Zapalony Ventkarz

[quote="spyro"]CL to golas a z X ne ma pojęcia zielonego, no bo w benzynowych też widziałem CLX czy GLX, więc to chyba nie ma nic do turbiny.[/quote]

Ja mam CLX. Mam klime, elektryczne szyby z przodu, elektryczne lusterka, centralny, ABS, dwie poduszki, wspomaganie, welur i skóre na kierownicy. Nie mam szyberdachu.

Zaintrygowany faktem zaglądnąłem do papierów auta i się okazało, że w papierach mam GLX a nie tak jak klapie z tyłu CLX. Różne rzeczy chodzą mi po głowie skąd ten inny znaczek się tam wziął. Wiem, że auto było lekko tylko stuknięte z tyłu w prawy błotnik. Boje się tylko że nie wiem wszystkiego, może było więcej bite niż tylko trochę że nawet oryginalny znaczek się nie ostał...

ramzesdebno
Kierowca eLki

a ja mam glx z 97 rok i mam climatronic,el,szyby,lusterka,welurowa tapicerka i te wszystki pozostałe elementy!!

idgray
Pan i władca oktanów
vwVento-Fans.com

Silnik: z przodu

a ja mam 4xel. szyby, el. lusterka (podgrzewane) , el. szyber, wspomaganie, 2x poducha, halogeny, centeralny, welurowa tapicerka i nie wiem jaka wersje mam bo znaczek rok temu poszedl do smieci i nie pamietam :( jakies pomysly ?

wojtas
Kierowca eLki

aaaaaaataam siee kłócicie. kto co ma to ma. ważne, że się jeżdzi i sie nie psuje :D

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: