W TD można trochę podłubać więc zmiana silnika nie jest taka konieczna i na pewno nie najtańsza. A co i jak to niech się wypowiedzą ci co mają takie silniki
wymiana PINA w pompie , IC , i krecimy dawka plus cisnienie na turbinie i heya koszt okolo { PIN - 50 zł , Ic - kolo 200 zł , rury do IC i TURBINY kolo 300-400 zł , krecenie srobkami bezcenne }
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-08-31, 22:41
Sie nie smieje ale nie gadaj ze masz wolnossaca benzyne jak masz duzy zapas mocy a zreszta ja mam wolnossacego dieselka i nic go juz chyba nie rozbuja o wiecej kucy a temat tak czy siak chcialem zalozyc bo za malo kucy mam i moze ktos mi powie co moge zrobic o ile sie da ale to w przyszlosci jak nie to sobie kupie za jakies 3 tysie 1.8 b+g i bede smigal
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Jak masz zamiar pozostac przy seryjnej pompie i turbinie to nie oplaca sie ladowac jakiegos duzego IC. Wystarczy taki seryjny co montowali.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum