Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2009-08-18, 14:55 pęknieta rura od kolektora wydechowego do filtra powietrza
Witam pekła mi rura ta co idzie od kolektora wydechowego (w sumie z tej blachy co jest na kolektorze) do filtra powietrza i nie wiem czy przez to moze gorzej chodzic auto?? i chcialbym sie dowiedziec czy wogole taka rure dokupie??
Silnik to 1.8 ABS 90km B+G:)
ja moge powiedziec zeona jest nawet nie piotrzebna ja jak wykrecalem glowice to pozniej zapomnialem tej oslony przykrecic i rura sobie wisi
zadnego problemu z tym nie ma
ta rura pobiera ciepłe powietrze do filtra i niby wtedy mniej pali. Jakiś mechanik mi o tym mówił. A ile w tym prawdy to sam nie wiem
dokładnie poto to jest tylko że mało skuteczne ja równiesz jerzdze bez tej rurki a jerzeli chcesz taką nabyć to bez problemu taką nabędziesz w jakim kolwiek sklepie motoryzacyjnym tylko wcześniej zmiesz średnice
To ludzie glowia sie, produkuja, montuja jakies chwyty zimnego powietrza, stozki w nadkole a tutaj konstruktorzy dali nadmuch cieplego powietrza do filtra zeby bylo lepiej...
Wlasnie sie dziwilem po co to jest w 1.8 na monowtrysku w seacie. Nic tylko sie tego pozbyc i zaslepic
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Jak masz podstawke monowtrysku (taka gumowa czarna) to od kolektora idzie rura do puszki filtra powietrza (od jego dolu)
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum