Wysłany: 2006-09-22, 00:30 Oświetlenie wnętrza!!!
Witam.Nie świeci mi się światło w kabinie przy otwarciu drzwi(żarówka jest ok),a także nie świecie mi się oświetlenie nawiewów(żarówka również jest dobra).Czy to mogą być uszkodzone jakieś kabelki dochodzące do nawiewów???
Wysłany: 2006-09-22, 01:24
Tzn.Światła na górze przy lusterku się święcą,ale tylko wtedy kiedy je sam włącze.Nie świecą sie same przy otwieraniu drzwi!! Jest do tego jakiś osobny bezpiecznik??
na to niew ma chyba osobnego bezpiecznika ale jest za to pod lampą 3 pozycyjny przełącznik
pozycja1 nic nie śweci
pozycja2 lampka sweci tylko przy otwartych drzwiach
pozycja 3 lampka sweci bez wzgldu na drzwi
pod lampą są 2 przełączniki ten który ja opisuje jest od lewej str.i jest od światła ogólnego a ten obok ma tylko 2 pozycje i jest od oswietlenia od pasażera
Wysłany: 2006-09-22, 08:51
O tym przełączniku wiem i mam ustawione na otwieranie drzwi,ale niestety nie świeci:( A w którym miejscu przy drzwiach znajduje się włącznik do tego???Czy w Ventach tego nie ma???
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-23, 11:28
Zobacz te czujniki, których zdjęcie zrobił Gavel. Tez tak miałem, wymieniłem je na nowe i problem zniknął, a wymiana ichjest dziecinnie prosta, zdejmujesz osłonkę gumową, wykręcasz stare, zdejmujesz z nich wtyczke i zakładasz nowy,...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-09-23, 12:30
a masz tak przy otwieraniu wszystkich drzwi? bo jesli tak, to bym narazie tych czujnikow pod gumka nie wymienial... najlepiej wez miernik i popatrz, gdze jest prad a gdzie juz go nie ma i po problemie-troszke sie pobawisz, ale nic na darmo nie wymienisz
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2006-10-14, 00:16
Nie naprawiłem Nie mam pojęcia co jest.Wymieniłem płytkę całą od podświetlenia i nadal nie świeci przy otwarciu drzwi:( Może coś z jakimś kabelkiem,nie mam pojecia!!!!
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-10-14, 11:18
A sprawdzałeś miernikiem? Myślę, że to wszystko powie, może gdzieś masz jakieś spięcie, albo przerwany kabelek... TO jest bardzo prosta konstrukcja, więc musi działać...
przy nogach kierowcy jest plastikowa osłona zeby ja zdjac trzeba odkrecic raczke od otwierania maski i pod tm plastikiem jest kostka w krztałcie kżyzyka sprawdz czy wszystkie styki nie sa zasniediałe pozdrawiam
Wysłany: 2006-10-15, 11:49
Ok,dzięki.Dzisiaj sprawdzę tą kostkę i dam znać czy to cos dało!!!
[ Dodano: 2006-10-15, 12:04 ]
Jeszcze mam problem z oświetleniem nawiewów(zapalniczka i ogrzewanie tylnej szyby świecą) tylko nawiewy są ciemne.Żaróweczkę wymieniłem i nadal nic,wiecie może co może być tego przyczyną???
Wysłany: 2006-10-15, 14:00
No to kiepsko z tym oświetleniem nawiewów :/ Jak bym chciał sam zrobić oświetlenie np. z LED to skąd pociągnąć prąd??? Można z którejś kostki w nawiewach wziąć???
jeśli nie palisz możesz sobie podkraść z kabelków od zapalniczki
A są jeszcze przewody na zasilanie pod zaślepkami ukryte (obok włącznika ogrzewania szyby tylniej)
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Wysłany: 2006-10-15, 22:00
to nic nie da, bo niestety w Ventkach jest taki badziewny wymysł w stylu światłowodu, jak rozkręcisz panel sterowania nawiewami to zobaczysz, że wokół pokręteł idzie taki przeźroczysty plastik, który miał za zadanie przewodzić światło, ale niestety tego nie robi, nie widzialem jeszcz Ventki, która by nie miała z tym problemu. W każdym razie najlepiej zrobić ledy zamiast tej jednej żarówki, pociągnąć je wokół pokręteł zamiast tego plastiku i już. A ledy możesz przecież jakie chcesz zamontować, kolorów jest tyle, że hoho...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-10-19, 15:53
pozatym ten plastik nie jest przezroczysty, tylko zielonkowy, co tez pierniczy sprawe, bo nawet jesli zamiast zarowki wstawisz np cos swiecacego na czerwono, to Ci to nie wyjdzie...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2006-10-21, 11:43
Nie działa,nie wiem co tam się stało.A na razie nie chce mi się podłączać jakiegoś innego podświetlenia Bez tego da się jeździć co nie Wiecie może coś na temat piszczącego siedzenia z tyłu? Jak jade to skubane zaczęło skrzypieć
Odświeżam mocno zakurzony temat jakoże jest nabliżej spokrewniony z moim problemem. Mianowicie - po wyjściu z samochodu nie gaśnie mi światło (to w podsufitce). Normalnie gasł po ok 5sek. (oczywiscie przełącznik jest w pozycji reakcji na otwieranie/zamykanie drzwi). Przy włączonym silniku gaśnie tak jak powinno.
szymko200 napisał/a:
może tem przekażnik który opuźnia zgaszenie światła ci padł
Gdzie tego przekaźnika szukać? Nie wiedziałem, że taki jest, ale skoro jest to pewno tu tkwi problem? Na schematach go nie znalazłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum