Jak najlepiej zakladac tapicerke drzwi,chodzi mi czy lepiej jak spinki sa w tapicerce czy w drzwiach.A i gdzie mozna dostac nowe spinki bo po zdjeciu boczka zadko ktore sie nie ponadrywaly
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-10-15, 22:56
Ten temat ju ż był poruszany na forum i to parę razy ale pisząc w skrócie: spinki powinny być w tapicerce, kupisz je w ASO za parę groszy (nie są drogie) lub na Allegro, gdzie są notabene droższe jak w ASO...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-10-15, 23:11
JUż się zagmatwałem z tymi spinkami. No są wpięte w tapicerkę i wciskam je w drzwi i gotowe. Ja zawsze zaczynam zakłądanie tapicerki drzwi od samej góry, dopiero jak u góry jest git todalej dociskam aż do samego dołu. ALe to chyba każdy tak zaczyna no bo rygielki inaczej nie wejdą, znaczy się gwint do rygielków).
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-10-15, 23:14
no ok od gory to fakt ale jest tak ze w drziach masz takei okragle coski powpinane w otwory na to sie zakalda od boku takei plastykowe kawaleczki ktore pozneij wskakuja w takei kolki z otworami ktore sa na tapicerce.. prwda? no wiec nei jest najprosciej zeby te 2 piersze elementy byly na drziach a wcicksac tapicerke? czy naprawde latwo da sie przypinac tapicerke jak te elelmeny sa na niej i do drzi sie wpinac?
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Wysłany: 2006-10-15, 23:18
Ja sie już pogubiłem Jutro normalnie zdejmę jedną tapicerkę bo chyba masz rację. To chyba w drzwi się je wsadza a wskakują w tapicerkę, chyba m isię popieprzyło...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum