te głosnieki firmy hertz esk165 to srednio tonowe ? hmmm niewiem dokładnie ale na desce zostawia wysoko tonowe aa planuje pozmieniac cos w drzwiach co proponujecie ? Dzieki
Ostatnio zmieniony przez danieluss123 2009-09-25, 15:52, w całości zmieniany 1 raz
co poleciacie firmy pioneer'a jakie głosniki ? do drzwi i na tylną półke ? aa to juz pozniejszym czasem przed basikiem jeszcze jakis wzmacniacz rowniez prosze o propozycje z gory dzieki
w drzwi ale sredniototnowy nie zadne inne focal hertz mtx , na polke sie nie oplaca chyba ze zbudowa bagaznika no i wtedy same basiki wzmak do czego ma byc na drzwi czy na suba
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-09-25, 20:00, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-09-26, 21:35
Ostatnio czytałem na stronie golfa ze nie montuje sie głośników z tyłu na półce bo podobno lipnie gra ale niewiem jak to w praktyce bo narazie przygotowuje sie do nagłosnienia ventyla lesny1982, to zna sie na tym bardzo dobrze no i własnie nie daje sie basowych w drzwi i to jeszcze w przednie
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
podszybie wysoki i drzwi srednie tony aaa co na tylnią połke ? nieskie tony ? czy wysokie ? a głosniki firmy pioneera jakie proponujecie ? do drzwi wchodzą głosniki 165mm ?
na tylna polke nic nie dawaj no chyba ze chcesz bardzo to jakies 2*30 cm i zabudowac bagaj od srodka no chyba ze beda potezne i objetosc bagaznika bedzie robic jako skrzynia w drzwi 16,5 dystans do tego ale srednich tonow tak latwo nie dostaniesz
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2009-09-28, 11:15
Polecam jeszcze głosniki firmy MAC AUDIO - nie do zajechania, w bardzo przyzwoitej cenie i ładnie graja
Ja osobiście bede robil na podszybiu - wysokie tony, drzwi przod - niskie (bo uwielbiam jak dudni ) a w tylnych drzwich średnie. Ewentualnie dorzuce tweeterki na tył jeszcze aby było wrazenie przestrzenności muzyki.
A pomysl ten mi nasunąl dobry kumpel z mk2 z vwgolf.pl - powiedzial tak : w polce z tylu nie dawaj glosnikow bo Ci beda grac w szybe - traca swoje walory. Na koncert jak sie wybieramy tez nie mamy z tylu glosnikow basowych Wszystko mamy na scenie przed nami - i kazdy wychodzi gluchy
Tak wiec ja osobiscie polecam dac dobre glosniki na przod - gorsze na tyl. Czyli basy na przod z wysokotonowami i srednie na tyl i nieczego nie wiercic w biednej polce !
cos tam mozna wyszukac do 250 na same sredniotonowe
a co do basu na koncercie to sa zupelnie inne glosniki i nie da sie porownac tego z muza w aucie , tak samo jak z muza w golfie 2 jest mniejszy i inaczej dzwiek sie zachowuje , podstawa to przod glos i tyl bass , usiadz se w bagaju i posluchaj glosu z tylu jak bas Ci wali w glowe dla porownania
lesny mam pytanko bo ja mam w przednich dzwiach na dole bas a w slupkach wysoko tonowe to twoim zdaniem to nie bardzo a na tylniej polce mam jaj jbl to mam to wywalic jak bys mi doradzil z czr audio??
b bym chcial kupic glosniczki do dzwi czy te co mam z przodu mam dzc na tylnie dzwi a do przodu mam kupic jakies inne??
Kolego, ja polecam glosniczki CLARION SRQ1020R mam takie w podszybiu i teraz montuje CLARION SRQ1720R w dzwi polecam, mialem do porownania z pioneerem dla mnie osobiscie clarion daje czystrzy dzwiek polecam
_________________ GRUPA WIELKOPOLSKA
VW Vento- pracuje tu 90 Koni i.............Jeden Osiol :-D
Ostatnio zmieniony przez sluga 2009-09-29, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
lesny mam pytanko bo ja mam w przednich dzwiach na dole bas a w slupkach wysoko tonowe to twoim zdaniem to nie bardzo a na tylniej polce mam jaj jbl to mam to wywalic jak bys mi doradzil z czr audio??
b bym chcial kupic glosniczki do dzwi czy te co mam z przodu mam dzc na tylnie dzwi a do przodu mam kupic jakies inne??
przod tylko srednie i sopran w tylnie drzwi nie opyla sie nic bo jak walniesz basem z bagaja to tak ich nie bedziesz slyszec
a najlepiej cos samemu zrobic ja sam se skrzynie zrobilem i calosc wyszla mnie 400 z wygluszeniem i glosnikami o ta sama zrobilem tylko ze ja mam bas-reflex i dzielona
http://allegro.pl/item753...ysylka_0zl.html takie głosniczki do drzwi i głosnik podepne normalnie bez problemuu a jak TWEETER i ZWROTNICE musze jakos podpinac czy same głosniki moga byc ?
ja czekam na sianko i zakupuje jeden albo dwa MTX Audio T9512-04 i pieca do nich MTX - TE4001D slyszalem na zywo i goraco polecam normalnie baniak tak sie czuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum