Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-10-11, 10:52
Bartek napisał/a:
Hehe, ten sam błąd popełnił dwa lata temu mój ojciec
Podobno te starsze to naprawde nie do zajechania ale te świeższe to juz nie to samo. Też się zastanawiałem nad Primerką tą ostatnią, ale opinie na forach nie były przekonujące...
Dobra Primera skończyła sie na P11, ostatecznie P11.144 ale tylko z silnikami SR20DE i GD16DE. Silniki z serii QG mają niestety dosyć awaryjny osprzęt (przede wszystkim przepływka) , w końcu wykonany już w kooperacji z Renault Poza tym P11.144 są już dosyć mocno naszpikowane elektroniką a jakość instalacji daję o sobie znać po kilku latach (kruszące się kable). Szukanie ubytku jest dosyć czasochłonne i co za tym idzie kosztowne Nasza Primera jeździ u nas już drugi rok, do tej pory sprawiła nam parę niespodzianek chociaż nie było takiej sytuacji żeby nie dowiozła nas do celu. Wszystkie dotychczasowe usterki związane były właśnie z ukruszonymi kabelkami, a to przy TPSie a to przy silniczku krokowym. Taki urok tego samochodu
Nissan Primera 1.6 16V z 1999 r . Jak narazie jest ok , a rodzina sie powiększa no i potrzebny większy samochód a ( Kombi jak w sam raz). A postawiłem na Primere bo dużo pozytywnych opinii się dowiedziałem . Kolega z pracy ma takiego samego no i chwali sobie go .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum