Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2009-10-17, 19:40 lampy i blendy na czarno...
Witam! dzisiaj przeglądając zdjęcia Waszych Ventek postanowiłem zrobić front na czarno.... odnośnie tego mam pare pytań...
1. Czym przyciemniacie blendy i kierunki w zderzaku?? bo czytałem ze ktoś czarnym matem to malował,wogóle widać potem że kierunek mruga??
2. Odniośnie rozklejania szkieł w lampach to gdy włoże lampe we wrzątek to nie pęknie mi szkło??
3. Czym skleić szkło żeby było dobrze?? jedni kleją silikonem... jaki urzyć do tego silikon??
Z góry dziękuje Wam za pomoc
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2009-10-17, 19:45
1.Zwykły czarny mat kierunki potem widać....Ja miałem niby oryginały Vw przyciemnione na początku...
2.Co do lamp przednich....Jak dobrze zatniesz nożykiem to nie potrzeba żadnej wody...Tylko nie obklejaj odbłyśników taśmą....Zrób to za pomocą jakiegoś kartonu...Czyli zasłaniasz daną część odbłyśnika której nie chcesz malować kartonem...
3.Ja akurat używam do różnego typu sklejeń sikaflexu....
Wysłany: 2009-10-17, 19:56
widi napisał/a:
1.Zwykły czarny mat kierunki potem widać....Ja miałem niby oryginały Vw przyciemnione na początku...
a jak to wychodzi jak sie spreyem pomaluje może być?? kierunek i blende to malowac normalnie bez rozklejania??tylko pewnie nie za mocno zeby bylo widac jak kierunek mruga:P
widi napisał/a:
3.Ja akurat używam do różnego typu sklejeń sikaflexu....
NIE POLECAM TEGO SYFU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skleiłem lampy tym badziewiem i po pół roku będę musiał rozklejać od nowa bo zaczęły parować a ten niby klej odchodzi od szkła! Jedyna pociecha że zrobię teraz smokedy
Ja do rozklejania używałem opalarki, delikatnie grzejesz i podważasz śrubokrętem. Rozklejanie fabrycznie sklejonych lamp można porównać do usuwania gumy do żucia z jeansu, masakra.
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-10-17, 20:47
Co do blend to ja je malowałem sprayem przyciemniającym do lamp (jest taki. i pózniej sie elegancko błyszczą,tylko przed trzeba papierkiem ściernym zeby sie lepiej trzymalo dla jasnosci blendy i kierunki ja malowałem po wieżchu)
Co do lamp to ja sklejałem silikonem wysoko temperaturowym i jest elegancko.Ale pamiętam że ferdek_lublin, wogóle ich nie sklejał tylko samymi tymi metalowymi spinkami spią i mu nie parują ani nic.
lukasz17 napisał/a:
Odniośnie rozklejania szkieł w lampach to gdy włoże lampe we wrzątek to nie pęknie mi szkło??
jak masz całe szkła bez żadnych dużych odprysków po kamieniach albo cos w ten desen to pod wpływem samej gorącej wody na 100% nie peknie
są może gdzieś w necie jakieś fotki z takich operacji
przyciemnianie blend, migaczy i świateł przednich ?
też nad tym myślę, ale nie wiem wogóle jak się za to zabrać ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Blendy transparentnym motipem do lamp.
A klosze lamp silikonem do uszczelnienia kibla Jednak gdybym mial robic to jeszcze raz to tym razem odblysniki pomalowalbym pedzlem a nie bawic sie w wyklejanke papierem i tasma.
Wszystko jest w moim temacie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Wysłany: 2009-10-18, 11:39
czyli specjalny sprey... dzieki za linka...
kurde rozmawialem z paroma osobami i mowili ze speyem slabo wychodzi i zeby zrobic lepeij folia do przyciemniania lamp i ze spoko jest no i juz nie wiem :/
w moim temacie są zdjęcia jak malowałem lampy i czego używałem. Oczywiście same ramki a Ty lukasz17 pomaluj sobie jeszcze z tym dolnym karbowanym czymś. A stronę dalej jest przyciemnianie halogenów. Kierunki i blendy malowałem sprayem z zewnątrz.
Sprayem mozesz zrobic delikatna przycieme, oryginalna i rumun stajla. A folia to zycze powodzenia. Musialbys wygladzic caly plastik papierem sciernym.
Wysłany: 2009-10-18, 12:08
Lwomati, ja wlasnie lampy chce pomalowac tak jak u Ciebie same ramki sorki ze sie pomawiam ale i tak swiatla w vento bidne to juz calkiem tragedia bedzie
a moglbys przy chwili wolego czasu pyknac zdjecie jak kierunek swieci??
i jeszcze jedno pytanie do Ciebie jak malowales te blendy i kierunki to rowno wyszlo Ci przyciemnienie?? bo wiadomo raz wiecej prysniesz to ciemniej wyjdzie:/
Ciezko bylo uchwycic moment kiedy kierunkowskaz zapala sie na maksa. Podczas slonecznego dnia (slonce swiecilo prosto na samochod) widac dobrze kierunkowskazy. A jesli widac w sloncu to nie ma problemu w nocy.
a moglbys przy chwili wolego czasu pyknac zdjecie jak kierunek swieci
teraz to nie, bo zamieniłem je na białe... ale gdzieś tam u mnie w temacie powinny być zdjęcia jak świecą...
lukasz17 napisał/a:
sorki ze sie pomawiam ale i tak swiatla w vento bidne to juz calkiem tragedia bedzie
gówno prawda Widi ma mocno ściemnione i świecą tak samo jak ori. Wstawiasz sobie lepsze żarówki i po problemie. Kup sobie OSRAMa +90% więcej światła, albo PHILIPSa.
lukasz17 napisał/a:
jak malowales te blendy i kierunki to rowno wyszlo Ci przyciemnienie
ja to w ogóle malowałem zwykłym sprayem... tak sobie z dużej odległości psikałem i na oko wyszło identyko. Chłopaki to robią tym sprayem transparentnym i chyba nim jest dużo łatwiej.
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2009-10-18, 15:40
Lwomati napisał/a:
lukasz17 napisał/a:
sorki ze sie pomawiam ale i tak swiatla w vento bidne to juz calkiem tragedia bedzie
gówno prawda Widi ma mocno ściemnione i świecą tak samo jak ori. Wstawiasz sobie lepsze żarówki i po problemie. Kup sobie OSRAMa +90% więcej światła, albo PHILIPSa.
Ja mam akurat żarówki zwykłe o barwie 6500 które świecą nie najlepiej bo służą tylko do wyglądu A ogólnie świecą tak samo jak przed malowaniem i mam najmocniejsze przyciemnienie jakie można było zrobić z samych odbłyśników,,,,Mam zamiar jeszcze raz je rozebrać i pomalować także szkło lampy na krawędziach
hehe zobaczymy jak zatrzymaja :p mialem tak samo blende pomalwoana matem no ale wy****lem i kupilem sobie druga bo nie podobalo mi sie. Na poczatq rozklejalem i malowalem wewnatrz tak jak halogeny to jesio w miare wygladalo a pozniej wymyslilem zeby cala pomalowac no i musialem wyalic :p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum