a co do obudowy proponuje zdjąc tylko lusterka całe i okleić taśmą lustro i część którą nie chcesz malować. W rozbieranie sie nie baw bo nie wiadomo czy potem złożysz i czy w ogóle się da bez uzycia kleju
to są moje oryginały z vra a czerwone obudowy przełożone z lusterek ze szrotu. Hmm... nawet już nie pamiętam jak je ściągałem... chyba trzeba szkło przesunąć do oporu, albo pociągnąć żeby wyszło, później od środka musisz podważyć plastiki i obudowa schodzi. z zewnątrz nic nie śrubokrętuj, bo zepsujesz.
A jeżeli chodzi o podłączenie to musisz dokupić wiązkę. Ale zawsze możesz mieć manualne ręczne ustawiane "przekręć ręką szkło" - tak narazie jak nie masz funduszy.
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-10-20, 21:36
Lwomati napisał/a:
to są moje oryginały z vra a czerwone obudowy przełożone z lusterek ze szrotu. Hmm... nawet już nie pamiętam jak je ściągałem... chyba trzeba szkło przesunąć do oporu, albo pociągnąć żeby wyszło, później od środka musisz podważyć plastiki i obudowa schodzi. z zewnątrz nic nie śrubokrętuj, bo zepsujesz.
A jeżeli chodzi o podłączenie to musisz dokupić wiązkę. Ale zawsze możesz mieć manualne ręczne ustawiane "przekręć ręką szkło" - tak narazie jak nie masz funduszy.
Dzieki obudowy juz zdjete a do elektryki juz kupilem panel sterowania i brat by wszystko mi podłaczył tylko ze byloby lepiej jakby wiedział który kabel do czego
ps a jak dobrze pójdzie to załatwi nowe szkła grzane po 15 zeta
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
u mnie wygląda to tak :
te dwa luźno wiszące kable czerwono-czarny i biały to od podgrzewania lusterka
w głębi widać niebieski i 2 brązowe to od regulacji lusterka
czarnysauber napisał/a:
a jak dobrze pójdzie to załatwi nowe szkła grzane po 15 zeta
no fakt dobra cena ja płaciłem 25zl za made in taiwan i do tego była zabawa bo musiałem kombinować z ogranicznikami których w podrobach niestety brakowało (te sterczące blaszki)
a tu porównanie oryginału i podroby
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2009-10-20, 22:17, w całości zmieniany 3 razy
żeby zdjąć obudowę musisz najpierw wydobyć lustro ... a żeby to zrobić to musisz maksymalnie pochylić lustro w stronę auta i małym śrubokrętem podważać zaczepy i jednocześnie odchylając szlo wszystko z wyczuciem i umiarem a jak z tym sie uporasz wystarczy wypiąć obudowę z 4 zaczepów dobrze to widać na moja pierwsza fotce i to by było na tyle w tym temacie
ps a jak dobrze pójdzie to załatwi nowe szkła grzane po 15 zeta
To powiedzcie mi skad bierzecie takie tanie wklady z podgrzewaniem bo tez bym chetnie kupil.
Tylko ze ja chce takie jak worginale lewe z kreseczka a prawe tez chyba jakies wypukle jest a nie zwykle plaskie szkla jak z lazienki bo tych to jest sporo
A pamietasz moze w ktorym stoisku albo mniej wiecej w ktorym miejscu bo sklepow to tam do groma:P Nie wszystie orginaly mialy kreski ale ja bym wlasnie chcial z kreska tak jak teraz jest. Ale za 25 to moze bym kupil i sprobowal same maty przelozyc.
Silnik: 2,5 V6 x25xe Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 258 Skąd: Lublin i okolice
Wysłany: 2009-10-23, 19:50
a jest taka możliwość ze nie mam podgrzewania lusterek? bo czasami mi tak zajdą ze w nich nic nie widzę a podgrzewanie szyby tylnej włączone jak to sprawdzić czy jest podgrzewanie czy nie ma
_________________ Tutaj chodzi o pasje tutaj chodzi o siłę tutaj chodzi o moc...:)
brave, a masz regulacje elektryczną
Sprawdzić sobie możesz np. poprzez ściągnięcie szkieł tak jak to krzeszak, czy ja opisaliśmy i zobaczyć czy są tam przewody. Chyba ręczne lusterka w vento nie były podgrzewane...
A pamietasz moze w ktorym stoisku albo mniej wiecej w ktorym miejscu
znalazłem paragon może Ci pomorze w znalezieniu sklepu
mały opis jak trafienia do sklepu jak zaparkujesz auto na tym małym parkingu koło malutkiego ronda z prawej strony OLIMPA przy warsztatach sam. to pierwszymi drzwiami wchodzisz i w prawo mijasz sklep komputerowy i koło tej piwiarni kafeterii w lewo do następnej alejki i w prawo bodajże pierwsze drzwi wiem ze sąsiadują z akcesoriami CB a oni ogólnie handlują lampami lusterkami ... w razie niejasności pytaj
a to fotka opakowania lusterka ,firma i szerek innych info
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2009-10-24, 16:10, w całości zmieniany 2 razy
mały opis jak trafienia do sklepu jak zaparkujesz auto na tym małym parkingu koło malutkiego ronda z prawej strony OLIMPA przy warsztatach sam. to pierwszymi drzwiami wchodzisz i w prawo mijasz sklep komputerowy i koło tej piwiarni kafeterii w lewo do następnej alejki i w prawo bodajże pierwsze drzwi wiem ze sąsiadują z akcesoriami CB a oni ogólnie handlują lampami lusterkami ... w razie niejasności pytaj
a to fotka opakowania lusterka ,firma i szerek innych info
Dzieki wielkie wiem gdzie to przy najblizszej okazji tam wpadne i podpytam co i jak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum